Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
>Главная » Консультации

Податкова накладна виписана та зареєстрована , але у ній вказана неправильна адреса покупця. Як виправити ситуацію?

Відповідно до абз. 2 п. 192.1 ПКУ у випадку виправлення помилок, допущених при складанні податкової накладної, у тому числі не пов'язаних із зміною суми компенсації вартості товарів/послуг складається Розрахунок коригування до податкової накладної (додаток 2 затверджений наказом Мінфіна від 22.09.2014р. № 957). На титульному аркуші розрахунку коригування вказується, до якої податкової накладної та за яким договором вносяться зміни. 

Згідно п. 21 Порядку № 957 у разі складання Розрахунку коригування з метою виправлення помилок, допущених при складанні податкової накладної, не пов'язаних із зміною суми компенсації вартості товарів/послуг, в Розрахунку коригування зазначаються виправлені дані.

У цьому разі Розрахунок підлягає реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних постачальником, в якому всі правильно заповнені реквізити податкової накладної повторюються, а реквізит, в якому допущено помилку — податкова адреса покупця, заповнюється без помилок. У цьому випадку графи з 1 по 13 розрахунку не заповнюються (залишаються пустими).

... Читать дальше »

31.03.2015
  • 0
  • 4164

Про відображення від’ємного значення в декларації з ПДВ

За вибором платника податку, який він відображає у заяві, що подається у складі податкової декларації, залишки від’ємного значення, які виникли (були задекларовані) в звітних періодах до 1 лютого 2015 року:

або збільшують розмір суми податку, на яку платник має право зареєструвати податкові накладні/розрахунки коригування до податкових накладних в ЄРПН, визначену пунктом 2001.3 статті 2001 розділу V Податкового кодексу, з одночасним збільшенням розміру суми податкового кредиту у податковій декларації за звітний період, в якому було здійснено таке збільшення (підпункт "а" пункту 33 підрозділу 2 розділу ХХ ПКУ);

або підлягають поверненню платнику у порядку, визначеному статтею 200 ПКУ у редакції, що діяла у 2014 році (підпункт "б" пункту 33 підрозділу 2 розділу ХХ Кодексу).

 Залишки від’ємного значення, які були задекларовані в податкових періодах до
1 лютого 2015 року, включають в себе:

від'ємне значення суми, розрахованої згідно з пункто ... Читать дальше »

26.03.2015
  • 0
  • 930

Електронні контрольно-касові апарати з контрольною стрічкою в друкованому вигляді

МГУ ДФС – Центральний офіс з ОВП нагадує, що з 1 січня 2015 року дозволяється первинна реєстрація лише реєстраторів розрахункових операцій, які створюють контрольну стрічку в електронній формі, та електронних таксометрів, автоматів з продажу товарів (послуг), РРО з купівлі-продажу іноземної валюти.

Зазначаємо, що до 1 січня 2016 року дозволяється використання електронних контрольно-касових апаратів, введених в експлуатацію до 1 січня 2015 року. Вони створюють контрольну стрічку в друкованому вигляді та подають до органів ДФС України по дротових або бездротових каналах зв’язку тільки інформацію про обсяг розрахункових операцій, виконаних у готівковій та/або в безготівковій формі, яка міститься в їх фіскальній пам’яті, і при цьому не подають електронних копій розрахункових документів.

Таким чином, користувачам зареєстрованих та введених в експлуатацію до 1 січня 2015 року електронних контрольно-касових апаратів, що подають до фіскальних органів тільки інформацію про обсяг розрахункових операцій (Z – звіти), встановлено перехідний період тривалістю 1 рік дл ... Читать дальше »

26.03.2015
  • 0
  • 941

Військовий збір: оподаткування деяких видів доходів

МГУ ДФС – Центральний офіс з ОВП повідомляє, що 13 березня 2015 року, відповідно до внесених змін в Податковий кодекс,   оподаткуванню військовим збором підлягають наступні  види доходів, які не оподатковуються податком  на доходи фізичних осіб

- проценти, що нараховані на цінні папери, емітовані Мінфіном, та на боргові зобов'язання Національного банку України;

- дивіденди, які нараховуються на користь платника податку у вигляді акцій (часток, паїв), емітованих юридичною особою - резидентом, що нараховує такі дивіденди, за умови, що таке нарахування жодним чином не змінює пропорцій (часток) участі всіх акціонерів (власників) у статутному фонді емітента, та в результаті якого збільшується статутний фонд емітента на сукупну номінальну вартість нарахованих дивідендів;

- сума доходу, отримана платником податку за здані (продані) ним вторинну сировину, побутові відходи, брухт кольорових металів, включаючи використані  акумулятори електричні свинцево-кислотні (код 8548 10 21 00 згідно з УК ... Читать дальше »

26.03.2015
  • 0
  • 775

Щодо декларування доходів фізичних осіб – резидентів

Центральний офіс з обслуговування великих платників повідомляє, що:

Відповідно до п.п. «в» п.п. 14.1.213 п. 14.1 ст. 14 Кодексу, фізична особа – резидент – це фізична особа, яка має місце проживання в Україні.

У разі якщо фізична особа має місце проживання також в іноземній державі, вона вважається резидентом, якщо така особа має місце постійного проживання в Україні; якщо особа має місце постійного проживання також
в іноземній державі, вона вважається резидентом, якщо має більш тісні особисті чи економічні зв’язки (центр життєвих інтересів) в Україні. У разі якщо державу, в якій фізична особа має центр життєвих інтересів, не можна визначити, або якщо фізична особа не має місця постійного проживання
у жодній з держав, вона вважається резидентом, якщо перебуває в Україні не менше 183 днів (включаючи день приїзду та від’їзду) протягом періоду або періодів податкового року.

Достатньою (але не виключною) умовою визначення місця знаходження центру життєвих інтересів фізичної особи є ... Читать дальше »

26.03.2015
  • 0
  • 727

Куда передавать документы после ликвидации предприятия

Минюст решил, куда передавать связанные с соцзащитой граждан документы, подлежащие архивному хранению после прекращения предприятий.

Их передают органу высшего уровня, если он существует на территории соответствующей области, АР Крым, городов Киева, Севастополя.

Если их нет, документы передают в: архивные учреждения сельского, поселкового, городского совета; архивные учреждения, основанные физ- или юрлицами (при условии, что документы не относятся к гос- или коммунсобственности).

Дополнительно в перечень архивных документов включили договоры гражданско-правового характера с физлицами (на выполнение работ, предоставление услуг и т.п.), а также коллективные договоры и соглашения (изменения в них).

Напомним: сдаче в архив также подлежат документы согласно Перечню типовых документов, которые создаются при деятельности государственных органов и органов местного самоуправления, других учреждений, предприятий и организаций с указанием сроков хранения документов, утвержденному приказом Минюста Ук ... Читать дальше »

26.03.2015
  • 0
  • 739

Податкову накладну включаємо до складу податкового кредиту того звітного періоду, у якому вона була зареєстрована

Запитання: Фізособа отримала через МЕДок податкову накладну від контрагента, дата виписки - 19.02.2015 р., квитанція №1 про реєстрацію від 10.03.2015 р. Чи треба її погоджувати і в якому місяці можна нею скористатися? Чи можна включати її в лютий у разі порушення терміну реєстрації до 15 календарних днів? 

... Читать дальше »

25.03.2015
  • 0
  • 2714

Як отримати реквізити ПДВ-рахунка

ДФСУ у листі від 23.01.2015 р. №2057/7/99-99-11-04-01-17 розяснило, що рахунки платників податку в системі електронного адміністрування ПДВ відкриваються у Державній казначейській службі України, МФО 899998.  

Для забезпечення інформування платників ПДВ щодо реквізитів рахунків, відкритих в системі електронного адміністрування ПДВ, Державна фіскальна служба України формує та направляє платнику податку електронне повідомлення про відкриття та реквізити ПДВ-рахунку за формою J(F)1490801. Сформоване повідомлення направляється на електрону адресу платника податку, яка наявна в базах даних ДФС на час формування такого повідомлення.

У разі, якщо на дату формування та направлення повідомлення про відкриття та реквізити ПДВ-рахунку у платника податку у зв'язку із втратою чинності ЕЦП або договору про визнання електронної звітності відсутня можливість отримати повідомлення в електронному вигляді, такий платник може звернутись за інформацією щодо реквізитів ПДВ-рахунку до Центру обслуговування платників за основним місцем обліку.

... Читать дальше »

24.03.2015
  • 0
  • 991

Особенности налогооблажения интернет-бизнеса с учетом законодательных изменений

Интернет-бизнес является наиболее выгодным инструментом продажи, который пользуется успехом во всем мире. Однако, как и в любом другом деле существуют некоторые нюансы, связанные с открытием, налогообложением, а также эффективным функционированием интернет-бизнеса. Ведь предпринимательская деятельность включает в себя не только прибыльность, но и обязательства по уплате налогов.

Учитывая то, что новый год привнес в Налоговый кодекс Украины ряд изменений, рассмотрим те, которые напрямую связанные с субъектами предпринимательской деятельности.

В Украине существует две формы системы налогообложения - это общая и упрощенная системы налогообложения. Каждый субъект предпринимательской деятельности может выбирать для себя наиболее подходящую для него форму.

При этом, на сегодняшний день необходимо учитывать нюансы в налогообложении, принятые в соответствии с Законом «О внесении изменений в Налоговый кодекс Украины и некоторые законодательные акты относительно налоговой реформы» № 71-VIII от 28.12.20 ... Читать дальше »

23.03.2015
  • 0
  • 647

Спасут ли украинцев субсидии после повышения тарифов?

Тарифы ЖКХ в Украине всегда были предметом острых политических дискуссий. От выборов к выборам на вооружении у кандидатов были безосновательные  обещания облегчить своим избирателям  ношу коммунальных платежей. Таким образом, в сознании украинцев за многие годы сформировалось мнение, что тарифы на жилкомуслуги в Украине – высокие, и корректировать их необходимо только в сторону снижения.

Впрочем, эксперты  отрасли уже давно говорят о том, что тарифы в Украине на данный момент находятся на неоправданно низком уровне. К примеру, по словам Дмитрия Вовка,  и.о. председателя Национальной комиссии, осуществляющей регулирование рынка электроэнергии и коммунальных услуг ( НКРЭКУ), сегодня население оплачивает только 10% от реальной стоимости газа. Остальные 90% оплачивает бюджет, покрывая дефицит «Нафтогаза». 

С неизбежностью повышения тарифов до рыночного уровня пришлось мириться, когда встал вопрос о необходимости получения кредита Международного валютного фонда.  

Правительств ... Читать дальше »

23.03.2015
  • 0
  • 929
« 1 2 3 4 5 6 7 ... 45 46 »










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика