Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
Главная » 2015 » Март » 31 » Податкова накладна виписана та зареєстрована , але у ній вказана неправильна адреса покупця. Як виправити ситуацію?
09:12
Податкова накладна виписана та зареєстрована , але у ній вказана неправильна адреса покупця. Як виправити ситуацію?

Відповідно до абз. 2 п. 192.1 ПКУ у випадку виправлення помилок, допущених при складанні податкової накладної, у тому числі не пов'язаних із зміною суми компенсації вартості товарів/послуг складається Розрахунок коригування до податкової накладної (додаток 2 затверджений наказом Мінфіна від 22.09.2014р. № 957). На титульному аркуші розрахунку коригування вказується, до якої податкової накладної та за яким договором вносяться зміни. 

Згідно п. 21 Порядку № 957 у разі складання Розрахунку коригування з метою виправлення помилок, допущених при складанні податкової накладної, не пов'язаних із зміною суми компенсації вартості товарів/послуг, в Розрахунку коригування зазначаються виправлені дані.

У цьому разі Розрахунок підлягає реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних постачальником, в якому всі правильно заповнені реквізити податкової накладної повторюються, а реквізит, в якому допущено помилку — податкова адреса покупця, заповнюється без помилок. У цьому випадку графи з 1 по 13 розрахунку не заповнюються (залишаються пустими).

Враховуючи, що суть виправлення помилки не вплинула на обсяги придбання та суми ПДВ, таке коригування податкової накладної на підставі Розрахунку не відображається сторонами операції в рядку 8 та 16 деклараціях з ПДВ.

Категория: Консультации | Просмотров: 4158 | Добавил: Pantevg | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика