Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
>Главная » Консультации

Дата виписки податкової при експорті товарів

Відповідно до п.187.1 Податкового кодексу у разі експорту товарів датою виникнення податкових зобов'язань є дата оформлення митної декларації, що засвідчує факт перетину митного кордону України, оформленої згідно вимог законодавства, а для послуг - дата оформлення документа, що засвідчує факт постачання послуг.

При здійсненні операції з експорту товарів платник ПДВ складає податкову накладну на дату завершення оформлення митної декларації, тобто на дату внесення до митної декларації посадовою особою митного органу відповідного відбитка (відмітки).

26.05.2013
  • 0
  • 764

Налогообложение наследства

Оподаткування спадщини.

Про оподаткування спадщини написано в ст. 174 Податкового кодексу. Те, як буде оподатковуватися цей дохід, залежить від того, що саме успадковується, та родинних стосунків спадкоємця зі спадкодавцем.
Розглянемо як поділяється спадщина з метою визначення об'єкта оподаткування:

  1. Об'єкти нерухомого майна;
  2. Об'єкти рухомого майна - антикваріат,дорогоцінне каміння, автомобіль тощо;
  3. Об'єкти комерційної власності - цінні папери, корпоративні права, інтелектуальна власність тощо;
  4. Суми страхового відшкодування;
  5. Кошти.

В п.174.2 ПКУ прописані ставки оподаткування Об'єктів спадщини.

  1. ... Читать дальше »

23.05.2013
  • 0
  • 956

РАСЧЕТ СУММЫ СБОРА ЗА ПЕРВУЮ РЕГИСТРАЦИЮ ТС ПОДАЕТСЯ В ДЕСЯТИДНЕВНЫЙ СРОК

Миндоходов напоминает, что после первой регистрации в Украине транспортных средств юрлицам необходимо в десятидневный срок представить расчет суммы сбора за такие транспортные средства. Расчет представляется в соответствующий территориальный орган Миндоходов Украины по местонахождению юрлица и по месту регистрации транспортного средства. Форма, по которой необходимо подавать отчетность, утверждена приказом Минфина Украины от 21.12.2012 г. № 1405 «Об утверждении формы Расчета суммы сбора за первую регистрацию транспортных средств». 

... Читать дальше »

23.05.2013
  • 0
  • 757

Взятие на учет налогоплательщиков

Взяття на облік платників податків

Порядок обліку платників податків визначено главою 6 Податкового кодексу та Порядком № 1588.

Цей облік ведеться з метою контролю за нарахуванням, своєчасністю та повнотою нарахування та сплати податків, дотримання вимог законодавства, контроль за дот ... Читать дальше »

22.05.2013
  • 0
  • 916

Отримання довідки про доходи в органах ДПС фізичною особою

Відповідно до ст. 70 ПКУ центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику формує та веде Державний реєстр фізичних осіб - платників податків.

До цієї бази включаються інформація щодо джерел отриманих доходів та сум нарахованих та (або) отриманих доходів. Основним джерелом такої інформації є звіти податкових агентів (1ДФ) які подаються до податкової.

Фізична особа має право на доступ до своїх персональних даних які не є державною або іншою захищеною законом таємницею.

Для того, щоб отримати цю інформацію фізична особа звертається до органу ДПС з посвідченням особи та заявою (форма якої наведена в додатку №13 до Положення №1147). Якщо це робить довірена особа, то до заяви додається нотаріальна довіреність.

Орган ДПС протягом п'яти робочих днів з дня звернення фізичної особи надає відомості з Державного реєстру за формою наведеною в додатках 14 та 15 до Положення №1147. Якщо фізична особа до органу ДПС звертається не за місцем прописки, то в такому разі строк видачі відомостей може бути продовжено до 10 робочих ... Читать дальше »

21.05.2013
  • 1
  • 1621

Обов'язкові реквізити фіскального касового чека

Фіскальний касовий чек на товари або послуги - це розрахунковий документ, надрукований реєстратором розрахункових операцій при проведенні розрахунків за продані товари або надані послуги.

Фіскальний чек повинен містити обов’язкові реквізити:

- назву господарської одиниці;
- адресу господарської одиниці;
- для суб’єктів господарювання, що зареєстровані як платники ПДВ, - індивідуальний податковий номер платника ПДВ; перед номером друкуються великі літери «ПН»;
- для СГ, що не є платниками ПДВ, - ідентифікаційний код за ЄДРПОУ або реєстраційний номер облікової картки платника податків за Державним реєстром фізичних осіб, перед яким друкуються великі літери «ІД»;
- найменування товару або послуги;
- вартість товару або послуги;
- кількість товару або послуги;
- літерне позначення ставки ПДВ;
- форма оплати;
- загальна вартість придбаних товарів або послуг, перед якою друкується слово «СУМА» або «УСЬОГО»;
- для СГ, що зареєстровані як платники ПДВ, окремим рядком - літерне позначення ставки ПДВ, розмір став ... Читать дальше »

03.04.2013
  • 0
  • 1320

Бухгалтерський облік курсових різниць

Про податковий облік курсових різниць можна прочитати  тут

Спочатку почнемо з самого визначення.

Курсова різниця – це різниця між оцінками однакової кількості одиниць іноземної валюти одного найменування при різних валютних курсах.  Тобто, якщо ми сьогодні купили валюту по одному курсу, а завтра курс змінився в ту чи іншу сторону, то вартість нашої валюти зміниться відповідно до зміни курсу.  Наприклад купили долари по курсу 8,00, а завтра продали по 8,10, то ця різниця між курсами і буде курсовою різницею (8,10-8,00=0,10) і ми отримуємо дохід. Курсова різниця може також виникати як різниця між курсом НБУ і курсом по якому ми купуємо або продаємо валюту. Офіційний курс (тобто курс НБУ) використовується для визначення балансової вартості валюти, звітності ... Читать дальше »

11.03.2013
  • 0
  • 19329
« 1 2 ... 44 45 46










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика