Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
>Главная » Консультации

Як перевіряють, якщо ви хочете повернути ПДВ із бюджету

Який порядок та терміни проведення документальної позапланової виїзної перевірки платника ПДВ для визначення достовірності нарахування бюджетного відшкодування такого податку?

Відповідно до пункту 200.11 статті 200 Податкового кодексу України за наявності достатніх підстав, які свідчать, що розрахунок суми бюджетного відшкодування було зроблено з порушенням норм податкового законодавства, контролюючий орган має право провести документальну позапланову виїзну перевірку платника для визначення достовірності нарахування такого бюджетного відшкодування протягом 30 календарних днів, що настають за граничним терміном проведення камеральної перевірки.

Перелік достатніх підстав, які надають пода ... Читать дальше »

02.06.2015
  • 0
  • 828

Як отримати інформацію про стан рахунку в системі електронного адміністрування ПДВ

Державна податкова інспекція у Подільському районі ГУ ДФС у м. Києві інформує, що у зв’язку зі змінами, внесеними до Податкового кодексу України Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України» від 31.07.2014 року № 1621-VII, та з метою підготовки змін до програмного забезпечення по формуванню звітності в електронному вигляді, Державною фіскальною службою України розроблено нові форми:

- запиту щодо отримання відомостей з Єдиного реєстру податкових накладних (J/F1300103);

... Читать дальше »

02.06.2015
  • 0
  • 902

Перелік витрат, які дозволено включати до податкової знижки

ДПІ у Подільському районі ГУ ДФС у м. Києві інформує: отримати знижку мають можливість всі громадяни України, які отримують доход у вигляді заробітної плати, платять і сплачують податок на доходи фізичних осіб. Платник має право на податкову знижку за 2014 рік до кінця 2015 року.

Перелік витрат, дозволених до включення до податкової знижки, визначено у п. 166.3 ст. 166 Податкового кодексу України.

До даного переліку включається:

... Читать дальше »

27.05.2015
  • 0
  • 790

РРО — петля на шее бизнеса

Время «Х» приближается. С 1 июля 2015 года плательщики ЕН 3-й группы, а с 1 января 2016 г. «единоналожники» 2-й группы будут обязаны в случае приема и проведения наличных расчетов использовать РРО. Предприятия сферы услуг только временно, до 1 июля 2015 года, освобождаются от санкций за проведение расчетов без применения РРО. Поговорим о том, что при этом следует держать в поле внимания.

Как видим, в обновленной редакции  ... Читать дальше »

21.05.2015
  • 0
  • 1529

ФОРМА №4: усе, що вам потрібно знати про подання інформації про бенефіціарів

Законом від 14 жовтня 2014 року № 1701 було внесено низку змін до Закону про держреєстрацію, і передбачено, що ЄДР юросіб та фізосіб-підприємців повинен містити інформацію про кінцевого бенефіціарного власника (контролера) юридичної особи, у тому числі контролера її засновника, якщо засновник - юридична особа (ст. 17 Закону про держреєстрацію).

В п. 2 розділу ІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону №1701 було передбачено, що юрособи, зареєстровані до набрання ним чинності, подають держреєстратору відомості про свого кінцевого вигодоодержувача (вигодоодержувачів), у тому числі кінце ... Читать дальше »

19.05.2015
  • 0
  • 1720

Недостача товарів: правила податкового обліку

Згідно з п.п. «г» п. 198.5 ст. 198 Податкового кодексу України (далі – ПКУ), якщо товари/послуги, необоротні активи починають використовуватися в операціях, що не є господарською діяльністю платника податку, то такий платник податку зобов’язаний нарахувати податкові зобов’язання. Також скласти не пізніше останнього дня звітного (податкового) періоду і зареєструвати в Єдиному реєстрі податкових накладних в терміни, встановлені ПКУ для такої реєстрації, відповідні податкові накладні за товарами/послугами, необоротними активами, під час придбання або виготовлення яких суми податку були включені до складу податкового кредиту.

При здійсненні операцій відповідно до п. 198.5 ст. 198 ПКУ база оподаткування за необоротними активами визначається виходячи з балансової (залишкової) вартості, що склалася станом на початок звітного (податкового) періоду, ... Читать дальше »

18.05.2015
  • 0
  • 901

Яким чином страхувальнику виправити помилки у звіті щодо сум нарахованого ЄВ до закінчення терміну її подання?

Відповідно до п. 1 розд. ІІІ Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14.04.2015 № 435 (далі - Порядок № 435) страхувальники, зобов’язані формувати та подавати до контролюючих органів звіт протягом 20 календарних днів, що настають за останнім днем звітного періоду.
     
Згідно з п. 1 розд. V Порядку № 435 у разі виявлення помилки у Звіті до закінчення терміну подання цього Звіту страхувальник повторно формує та подає Звіт у повному обсязі до фіскального органу за місцем обліку. 
     
Чинним вважається останній електронний або паперовий Звіт, поданий страхувальником до закінчення термінів подання звітності, визначених цим Порядком. 
     
Якщо страхувальником до закінчення терміну подання Звіту подаються лише окремі таблиці за поточний ... Читать дальше »

18.05.2015
  • 0
  • 1002

Налоговая требует применять РРО на рынках

Пожалуй, одним из самых актуальных вопросов для плательщиков единого налога с начала этого года стал вопрос обязательного применения регистраторов расчетных операций (РРО). Поэтому на страницах газеты мы уделяем ему большое внимание и рассматриваем различные аспекты. Но и налоговая служба не стоит в стороне: в предвкушении появления большого количества неопытных пользователей РРО пытается максимально расширить их круг.

Наши читатели уже знают, что применять РРО при наличных расчетах единщики третьей группы обязаны с 1 июля 2015 года, а второй группы – с 1 января 2016 года. Как и ранее, работать без РРО вправе единщики первой группы, основную массу которых составляют самозанятые предприниматели-рыночники. Вместе с тем НКУ освобождает от применения РРО предпринимате­лей-единщиков всех групп при осуществлении деятельности на рынке. Но ГФС Украины решила иначе. Вот какое разъяснен ... Читать дальше »

18.05.2015
  • 0
  • 1090

Яким чином платниками ПДВ здійснюються передача та отримання податкових накладних, складених в електронній формі?

Відповідно до статті 201 Податкового кодексу України платник податку зобов’язаний надати покупцю (отримувачу) податкову накладну, складену в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації у порядку, визначеному законодавством, електронного підпису уповноваженої платником особи, та зареєстровану в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – ЄРПН).

Згідно зі ст. 5 р. ІІ Закону України від 22.05.2003 № 851-IV «Про електронні документи та електронний документообіг» із змінами та доповненнями (далі – Закон № 851) електронний документ - документ, інформація в якому зафіксована у вигляді електронних даних, включаючи обов’язкові реквізити документа.

... Читать дальше »

14.05.2015
  • 0
  • 752
« 1 2 3 4 ... 45 46 »










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика