Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
>Главная » 2013 » Март » 12

Запит податкової про надання документів в кінці перевірки: наслідки для підприємства

В кінці планової перевірки ревізори подали підприємству лист, в якому, посилаючись на пп. пп. 20. 1. 2, 20. 1. 6, 62. 1. 3 Податкового кодексу України (далі - ПКУ), вимагають надати оригінали та копії господарських договорів, вже проаналізованих в ході даної перевірки.

Більш детально про право податкової надавати запити читайте тут
Про те як правильно спілкуватися з пеевіряючими органами можна ознайоимитись тут
    
   Чи правомірна така вимога і які можливі наслідки, якщо відмовити?
    
   ВІДПОВІДЬ: У цій ситуації вимога про надання оригіналів та копій договорів неправомірно. Тепер розберемося в деталях.
    
   Оригінали первинних фінансово-господарських, бухгалтерських та інших документів можуть вилучити тільки в рамках кримін ... Читать дальше »

12.03.2013
  • 0
  • 2614

Поворотна фінансова допомога. Як захиститися в трьох спірних ситуаціях

Проаналізуємо три запитання-відповіді з Єдиної бази податкових знань з тлумаченням на користь платників податків, які стосуються поворотної фінансової допомоги. Якщо у вас виникне подібна ситуація, слід подати запит до податкової служби на надання індивідуальної податкової консультації.
  
   Ситуація перша. Чи враховується згідно з нормами Податкового кодексу у складі витрат сума поворотної фінансової допомоги, отриманої до 01.04.2011 р. від засновника, якщо до дати її повернення минуло більше (менше) 365 днів з дня отримання?
  
   Тобто якщо поворотна фінансова допомога, отримана від засновника – фізичної особи до 01.04.2011 р., була включена до доходу, а при поверненні (і з цим погоджується більшість експертів) не буде підстав для витрат. Це неправильно. Були доходи – мають бути витрати. І від податкової служби відповідь саме така: незалежно від того, коли повертається допомога (до року чи пізніше), після 01.04.2011 р. є право включити її суму до витрат. Хоча прямих перехідних положень у ПКУ про це немає.
  
& ... Читать дальше »

12.03.2013
  • 0
  • 1848

Зарплата у вихідні та святкові дні

 Навесні, як зазвичай, нас чекає низка улюблених свят: Великдень, День солідарності трудящих, День Перемоги. Святкові дні принесуть з собою і вихідні, які будуть переноситися через те, що, наприклад, такий улюблений в православ'ї свято завжди випадає на неділю. Офісні працівники, держслужбовці та більша частина населення в ці дні буде відпочивати, а ось, наприклад, працівники сфери громадського харчування, безперервних виробництв будуть трудитися. Відповідно, частина з них (не працюють позмінно) матимуть право на особливу, підвищену оплату своєї праці у святкові і вихідні дні.

   
12.03.2013
  • 0
  • 5681










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика