Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
>Главная » 2013 » Март » 15

Заполнение нового реестра налоговых накладных

Реестр составляют:

- плательщики НДС;

 - неплательщики НДС - филиалы и другие структурные подразделения, которым плательщиком НДС - головным предприятием делегировано право ведения Реестра;

 - инвесторы (операторы), которые ведут отдельный учет, связанный с выполнением договора о разделе продукции, и лица, которые ведут учет результатов совместной деятельности. Эти категории плательщиков составляют отдельные Реестры по указанной деятельностью;

 - плательщики НДС - сельхозпредприятия и переработчики ведут отдельные Реестры по видам деятельности (отметки 022-024).

... Читать дальше »

15.03.2013
  • 0
  • 2049

Відпрацювання в разі перенесення робочих днів за час відпустки

Чи мають працівники, які перебували в установлений наказом вихідний день у відпустках, працювати у день, на який перенесено робочий день відповідно до наказу?


   ВІДПОВІДЬ: Оскільки законодавством чітко не врегульоване питання перенесення робочих днів, усі  дії щодо виходу на роботу, перенесення під час надання відпусток, лікарняних мають провадитися на підставі прийнятого на підприємстві рішення щодо перенесення днів, узгодженого з графіком роботи
підприємства.
15.03.2013
  • 0
  • 2459

ПДВ при продажу нерухомого майна

Нерухомість належить до найцінніших і одночасно найменш ліквідних активів. Часто трапляється так, що умови ведення бізнесу (наприклад, розширення та перепрофілювання бізнесу або зменшення потужностей і згортання певних видів діяльності) вимагають продажу тієї чи іншої нерухомості. Які основні характеристики
угоди на продаж нерухомості, яким має бути документальне оформлення та які податкові наслідки операції по ПДВ - про все це поговоримо далі.
   
   Юридичні аспекти
   
   Перш за все, відзначимо, що термін «нерухомі речі (нерухоме майно, нерухомість)» визначено нормами статті 181 Цивільного кодекс ... Читать дальше »

15.03.2013
  • 0
  • 9975

Нараховуємо знос на необоротні активи в бюджетних установах: механізм, оформлення, облік

Нарахування зносу на НА: процедурні питання
   Розглянемо нормативно-правові підстави для нарахування зносу, порядок застосування норм, основні правила, а також механізм його нарахування. Одразу наголосимо, що знос нараховують на НА, які знаходяться на балансі бюджетних установ і перебувають в експлуатації.
Як визначають норми та суми зносу
   Їх визначають відповідно до положень Інструкції з бухгалтерського обліку необоротних активів бюджетних установ, затвердженої на ... Читать дальше »

15.03.2013
  • 0
  • 35243

Нужно ли для учета налоговых разниц делать отдельные расчеты по мере осуществления хозяйственных операций, или такой расчет осуществляется т

Чи потрібно для обліку податкових різниць робити окремі розрахунки по мірі здійснення господарських операцій, чи такий розрахунок здійснюється лише при складанні фінансової звітності?
   
   Згідно з п. 46.2 ПКУ платник податку на прибуток подає разом з податковою декларацією фінансову звітність у порядку, передбаченому для подання податкової декларації. У складі фінансової звітності платник податків зазначає тимчасові та постійні податкові різниці за формою, встановленою центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної фінансової політики. Відповідно до п. 1 підр. 4 р. ХХ ПКУ суб'єкти господарювання – платники податку на прибуток подають фінансову звітність з урахуванням податкових різниць починаючи зі звітних періодів 2013 року.
   
   Пунктом 44.2 ПКУ встановлено, що методика бухгалтерського обліку тимчасових та постійних податкових різниць затверджується у порядку, передбаченому Законом України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні». Методологічні засади формування в бухгалтерському обліку інформації про податкові ... Читать дальше »

15.03.2013
  • 0
  • 664










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика