Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
Главная » 2013 » Март » 15 » Відпрацювання в разі перенесення робочих днів за час відпустки
09:50
Відпрацювання в разі перенесення робочих днів за час відпустки
Чи мають працівники, які перебували в установлений наказом вихідний день у відпустках, працювати у день, на який перенесено робочий день відповідно до наказу?


   ВІДПОВІДЬ: Оскільки законодавством чітко не врегульоване питання перенесення робочих днів, усі  дії щодо виходу на роботу, перенесення під час надання відпусток, лікарняних мають провадитися на підставі прийнятого на підприємстві рішення щодо перенесення днів, узгодженого з графіком роботи
підприємства.
    Для перенесення робочих днів роботодавець не пізніше ніж за два місяці видає наказ, у якому зазначає порядок перенесення робочих днів, у т.ч. у випадках перебування працівників на лікарняному, у відпустці чи відрядженні. Таку ж думку висловлює Мінсоцполітики в листі від 15.05.2012 р. № 155/13/133-12, зазначаючи, що всі дії стосовно надання відпусток, виходу на роботу мають здійснюватися з огляду на змінений у зв’язку з перенесенням робочих днів графік роботи підприємства.
        На практиці
    Наприклад, якщо на підприємстві наказом роботодавця 02.01.2013 р. зробили вихідним, а 11.01.2013 р. — робочим, то працівники, які перебували 02.01.2013 р. у відпустках, мають працювати за встановленим на підприємстві графіком робочого часу, тобто 11.01.2013 р. для них має бути робочим днем.
   У разі якщо працівник був відсутній на роботі в установлений робочий день без поважної причини, то це може кваліфікуватися як прогул. Відсутність працівника на роботі в робочі дні з поважної причини має підтверджуватися відповідним документом (листком непрацездатності, наказом про надання відпустки тощо).

Олена ТКАЧЕНКО,
провідний бухгалтер-експерт
Просмотров: 2460 | Добавил: Pantevg | Теги: Кадри | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика