Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
>Главная » Архив материалов

Як перевіряють, якщо ви хочете повернути ПДВ із бюджету

Який порядок та терміни проведення документальної позапланової виїзної перевірки платника ПДВ для визначення достовірності нарахування бюджетного відшкодування такого податку?

Відповідно до пункту 200.11 статті 200 Податкового кодексу України за наявності достатніх підстав, які свідчать, що розрахунок суми бюджетного відшкодування було зроблено з порушенням норм податкового законодавства, контролюючий орган має право провести документальну позапланову виїзну перевірку платника для визначення достовірності нарахування такого бюджетного відшкодування протягом 30 календарних днів, що настають за граничним терміном проведення камеральної перевірки.

Перелік достатніх підстав, які надають пода ... Читать дальше »

02.06.2015
  • 0
  • 835

Як отримати інформацію про стан рахунку в системі електронного адміністрування ПДВ

Державна податкова інспекція у Подільському районі ГУ ДФС у м. Києві інформує, що у зв’язку зі змінами, внесеними до Податкового кодексу України Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України» від 31.07.2014 року № 1621-VII, та з метою підготовки змін до програмного забезпечення по формуванню звітності в електронному вигляді, Державною фіскальною службою України розроблено нові форми:

- запиту щодо отримання відомостей з Єдиного реєстру податкових накладних (J/F1300103);

... Читать дальше »

02.06.2015
  • 0
  • 908

Раскрытие информации о конечных бенефициарах. Окончательная редакция

26 мая 2015 года вступил в силу Закон Украины №475-VIII "О внесении изменений в некоторые законы Украины относительно сведений о конечном бенефициарном собственнике (контролере) юридического лица". Законом был увеличен срок подачи сведений о конечном выгодоприобретателе зарегистрированными ранее юридическими лицами, а также сужен круг тех, кто должен подавать такую информацию. Кто должен отчитываться о бенефициарных собственниках теперь узнавал prostopravo.

Сроки подачи отчетности

Согласно внесенным изменениям крайний срок подачи отчетности о конечных бенефициарах продлен на 4 месяца. Так, юридические лица, зарегистрированные до 25 ноября 2014 года, обязаны подать государственному регистратору сведения о своем кон ... Читать дальше »

30.05.2015
  • 0
  • 1605

Облікову ставку зберегли на рівні 30%

Ураховуючи необхідність підтримки оформлення стабілізаційних процесів на грошово-кредитному ринку в сталу тенденцію, Комітет з монетарної політики НБУ вирішив зберегти облікову ставку на рівні 30%.

Згідно з повідомленням, такий рівень облікової ставки сприятиме формуванню низхідного тренду інфляції та стимулюватиме подальше повернення депозитів у банківську систему.

... Читать дальше »

28.05.2015
  • 0
  • 680

Тестовый период электронного администрирования НДС могут продлить

Соответствующий законопроект № 2960 зарегистрирован в Верховной Раде.

Документом предлагается продлить до 1 января 2016 года переходный период, в течение которого регистрация налоговых накладных/расчетов корректировки в ЕРНН осуществляется без ограничения суммой налога, исчисленной по формуле, определенной пп. 200.1.3 НКУ.

Кроме того, до 1 января 2016 года предлагается освободить от применения штрафных санкций за нарушение сроков регистрации в ЕРНН налоговых накладных/расчетов корректировки, составленных в период с 1 февраля 2015 года до 1 января 2016 года.

27.05.2015
  • 0
  • 771

Перелік витрат, які дозволено включати до податкової знижки

ДПІ у Подільському районі ГУ ДФС у м. Києві інформує: отримати знижку мають можливість всі громадяни України, які отримують доход у вигляді заробітної плати, платять і сплачують податок на доходи фізичних осіб. Платник має право на податкову знижку за 2014 рік до кінця 2015 року.

Перелік витрат, дозволених до включення до податкової знижки, визначено у п. 166.3 ст. 166 Податкового кодексу України.

До даного переліку включається:

... Читать дальше »

27.05.2015
  • 0
  • 799

Топ-10 невиконаних обіцянок Арсенія Яценюка. Коли країна в ролі «камікадзе»

 

На днях прем’єр-міністр Яценюк анонсував індексацію зарплат і пенсій, запевнивши, що виплати зростуть на кілька сотень. Схоже, це одна з небагатьох більш-менш позитивних звісток за рік очолювання Яценюком українського уряду.

Загалом же, на думку українських та зарубіжних експертів, країна не зрушила вперед. «Пройшла Революція гідності, але одна банда змінилась на іншу, люди не хочуть жити в такій країні», — наголосив громадський активіст Любомир Жупанський. Він упевнений, що в Україні нічого не змінюватиметься до тих пір, поки люди при владі не навчаться протистояти спокусі грошима.

«Діяти позитивно не дають гроші. Ніхто не витримує спокуси грошима при вл ... Читать дальше »

27.05.2015
  • 0
  • 1102

Как единщикам пережить введение кассовых аппаратов

Крики, слезы и паника в рядах малого бизнеса: через месяц единщики третьей группы должны будут поголовно установить кассовые аппараты. Но уже вполне очевидно, что этого не произойдет

 

Заседание парламентского Комитета по вопросам налоговой и таможенной политики в среду проходило весьма драматично: зал был забит, народный депутат Александр Кирш орал, женщины плакали, мужчины их утешали, депутат Ляшко кричал: "Та шо ви її гладите, краще не пхайте їй свій касовий апарат!" — а за окнами пару десятков представителей малого бизнеса с плакатами и рупором призывали власть прекратить попытки их уничтожить. Такую бурю эмоций могло вызвать только обсуждение введения регистраторов расчетных операций для единщиков.

... Читать дальше »

24.05.2015
  • 0
  • 1627

РРО – шлях до знищення бізнесу

РУХ «Я для моєї громади» розпочав збір підписів під вимогою скасувати введення реєстраторів розрахункових операцій «Закон 1718 – в дію». Під таким гаслом 20 травня представники РУХу «Я для моєї громади» взяли участь в акції протесту під стінами комітетів Верховної Ради України. Метою пікету, на який зібралися підприємці з усієї України, стала вимога винести на розгляд профільного комітету законопроект за номером 1718. Ним передбачено скасування змін до Закону України № 71 - VIII від 28.12.2014 року, що вимагають від фізичних осіб-підприємців другої та третьої груп застосовувати у своїй діяльності реєстратори розрахункових операцій - касових апаратів і фіскальних реєстраторів (РРО). А напередодні, 19 травня, РУХ «Я для моєї громади» розпочав збір підписів підприємців під листом до Президента України та Верховної Ради із вимогою прийняти Закон 1718. Це лише один з етапів адвокаційної кампанії РУХу на підтримку даного законопроекту.

 

... Читать дальше »

23.05.2015
  • 0
  • 1198

Строк подачі форми №4 стосовно кінцевих бенефіціарів подовжено на 4 місяці

Верховна Рада України ухвалила Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо відомостей про кінцевого бенефіціарного власника (контролера) юридичної особи»

У законі передбачається продовжити на 4 місяці строки подання юридичними особами, які були зареєстровані до 25 листопада 2014 року;відомостей про кінцевих бенефіціарних власників (контролерів), що, на думку суб‘єктів права законодавчої ініціативи, має забезпечити можливість виконання вимог відповідних вимог закону всіма зареєстрованими юридичними особами.

... Читать дальше »

21.05.2015
  • 0
  • 860
« 1 2 3 4 5 6 7 ... 157 158 »










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика