Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
>Главная » 2013 » Август » 21

Трансфертное ценообразование. Подробности

Очень стремительно был принят Верховной Радой закон № 2515 «О внесении изменений в Налоговый кодекс Украины о трансфертном ценообразовании» (далее –закон о ТЦО). Первое чтение -20 июня. Законопроект –очень сырой и его отправили на доработку. Предполагалось: отложили на осень. Ан нет! Уже 4 июля (всего через 2 недели) этот закон был принят и во втором чтении. Изменений –очень немного, они мелкие и «очень мелкие». Непринципиальные. Торопились так, что даже явные огрехи (лежащие на поверхности ошибки, которые вылезут большими проблемами у налогоплательщика –оставили). В чем причина такой невиданной скорости законотворчества (точнее –законопринятия)? Причина одна: деньги.

В одном из своих интервью министр Министерства доходов и сборов г-н Клименко сказал, что бюджет (уже в течение первых трех лет  после принятия законопроекта) получит дополнительно 20 млрд грн, причем часть этих денег поступит в государственную казну уже в этом году (http://ukranews.co ... Читать дальше »

21.08.2013
  • 0
  • 985

З 1 вересня 2013 року - зміни у визначенні звичайної ціни

Які зміни у визначенні у визначенні звичайної ціни очікують платників податків з 1 вересня 2013 року?

Законом України від 04.07.2013 № 408-VII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо трансфертного ціноутворення», якій набирає чинності з 1.09.2013 року, внесено зміни у поняття звичайної ціни.

Так, з вказаної дати звичайна ціна - це ціна товарів (робіт, послуг), визначена сторонами договору, якщо інше не встановлено Податковим кодексом України. Якщо не доведено зворотне, вважається, що така звичайна ціна відповідає рівню ринкових цін.

В той же час, у разі якщо ціни (націнки) на товари (роботи, послуги) підлягають державному регулюванню згідно із законодавством, звичайною вважається ціна, встановлена відповідно до правил такого регулювання. Це положення не поширюється на випадки, коли встановлюється мінімальна ціна продажу або індикативна ціна. У такому разі звичайна ціна операції визначається відповідно до статті 39 цього Кодексу, але не може бути меншою за мінімальну або індикативну ціну ... Читать дальше »

21.08.2013
  • 0
  • 770

Допомога по вагітності та пологах податком на доходи фізичних осіб не обкладається

Незважаючи на те, що виплата допомоги по вагітності та пологам виплачується за рахунок ФСС з ТВП, нарахований на таку допомогу єдиний соціальний внесок сплачує роботодавець за рахунок власних коштів

Що стосується податкового законодавства, то відповідно до підпунтку 165.1.1 пункту 165.1 статті 165 Податкового кодексу України суми допомоги по вагітності та пологах не входять до складу оподатковуваного доходу, а тому податок на доходи фізичних осіб з таких сум не утримується.

Однак, 1 липня 2013 року набув чинності Закон України від 14.05.2013 р. № 231-VII  «Про внесення змін до деяких законів України щодо призначення та індексації пенсії» відповідно до якого, суми допомоги у зв'язку з вагітністю та пологами входять до бази нарахування єдиним соціальним внеском. Це означає, що період перебування у відпустці по вагітності та пологам буде враховуватися до страхового стаж ... Читать дальше »

21.08.2013
  • 0
  • 939

Пенсійний списує, податкова записує, бізнес страждає

Всім відомо, що внутрішній державний борг просто гігантський. Левову частку цього боргу становить борг Пенсійного фонду. З недавнього часу, Пенсійний фонд почав просто цей борг прощати. Робиться це дуже просто: взяв і списав! Просто й ефектно. Причому про списання будь-кого не повідомляють, тому більшість підприємців продовжує враховувати у себе в активах борги ПФ. Хочете перевірити чи повинен Вам ще Пенсійного фонду - напишіть туди запит. Цілком можливо, що Вам його вже пробачили?

Вихід з такої ситуації не легкий, але є. Як завжди йти до суду. Ось тільки варто врахувати, що з моменту отримання листа про списання боргу у Вас є один місяць на звернення до суду. Хто не встиг той, як кажуть, запізнився.

Таким чином, з легкої руки реалізується креативне рішення менеджменту країни і зменшується внутрішній б ... Читать дальше »

21.08.2013
  • 0
  • 613










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика