Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
Главная » 2013 » Август » 21 » Пенсійний списує, податкова записує, бізнес страждає
08:11
Пенсійний списує, податкова записує, бізнес страждає

Всім відомо, що внутрішній державний борг просто гігантський. Левову частку цього боргу становить борг Пенсійного фонду. З недавнього часу, Пенсійний фонд почав просто цей борг прощати. Робиться це дуже просто: взяв і списав! Просто й ефектно. Причому про списання будь-кого не повідомляють, тому більшість підприємців продовжує враховувати у себе в активах борги ПФ. Хочете перевірити чи повинен Вам ще Пенсійного фонду - напишіть туди запит. Цілком можливо, що Вам його вже пробачили?

Вихід з такої ситуації не легкий, але є. Як завжди йти до суду. Ось тільки варто врахувати, що з моменту отримання листа про списання боргу у Вас є один місяць на звернення до суду. Хто не встиг той, як кажуть, запізнився.

Таким чином, з легкої руки реалізується креативне рішення менеджменту країни і зменшується внутрішній борг держави.

У той час, щоб ще більше збільшити привабливість державного бюджету, дано вказівки у стилі «фас» податковим органам. Слово «довідка» як і «виправдувальний вирок» стало віртуальним. Так що якщо до Вас прийде перевірка, вже повірте, без порушень не обійдеться.

Нелегка у податківців служба, зате креативна. Уявіть собі, як знайти порушення, якщо його немає? Відповідь як завжди банальна: його потрібно вигадати. Так як креативу на всіх не вистачає, тому частіше використовують типові напрацювання. До таких напрацювань відносяться:

1. Псевдомаркетингові послуги великих торгових мереж (тобто те, що Ви платите в таких мережах як «Метро», «Ашан» та ін. за просування своєї продукції). На думку ДПІ, такі речі не відносяться до витрат, а тому і заниження податкових зобов'язань як з куща. З цим все просто, боротися можна і потрібно, але знову в суді.

2. Копії податкових накладних. Вам пропонують «дружбу» і кажуть: «Давай напишемо, що деякі податкові накладні ти дав в копіях. Ми відобразимо в акті. Заперечень ти не подаси. Потім подаси «уточненку» і ми все повернемо на місце». Компроміс з першого погляду нічого, адже і вовки ситі і вівці живи. Однак не все так просто як здається. Я розцінюю даний вид «вигадки» найнебезпечнішим. Хоч у нас і є позитивна практика у таких справах, доводити правоту дуже нелегко.

Варто сказати, що перелік точно не вичерпний, суспільству відомо близько п'яти «вигадок» фіскалів, але це на мою думку найпопулярніші.

Олександр Суботін адвокат, переклад ЮТК

Категория: Консультации | Просмотров: 610 | Добавил: Pantevg | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика