Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
>Главная » 2013 » Июль » 05

Контракт или договор? Разновидности оформления трудовых правоотношений

«Труд в наше время — это великое право и великая обязанность»

Виктор Гюго

Базисным нормативно-правовым актом, регулирующим трудовые отношения в Украине, остается Кодекс законов о труде Украины (в дальнейшем — КЗоТ), действие которого распространяется на всех работников предприятий, компаний, учреждений, организаций независимо от форм собственности, видов деятельности, отраслевой принадлежности, а также на лиц, работающих по заключенным трудовым договорам с физическими лицами.

Вступая в трудовые отношения, физлица заключают, как правило, трудовые договоры. Согласно ст. 21 КЗоТ под понятием трудового договора подразумевается соглашение между работником и владельцем предприятия, учреждения, организации или уполномочен ... Читать дальше »

05.07.2013
  • 0
  • 993

Какими налогами власти будут наполнять бюджет

С весны текущего года, как только окончательно стало ясно, что украинская экономика продолжает медленно сокращаться, власти принялись в срочном порядке изобретать новые методы наполнения бюджета. Чуть ли не каждую неделю общественность узнавала о готовящихся изменениях — от обычного повышения акцизов до экзотических мер, наподобие налога для тех, кто едет отдыхать за рубеж. И хотя многие из новаций пока так и остались на уровне идей, сама тенденция настораживает, пишет >Инвестгазета.

Правительство пытается сделать вид, что полет украинской экономики над экономической пропастью проходит в штатном режиме. Премьер-министр Николай Азаров призывает прекратить любые спекуляции на тему повышения налогов, чтобы не распугать иностранных инвесторов. И на всякий случай хочет разогнать инфляцию (см. «Инвестгазету» №24). Глава Минфина Юрий Колобов обращает внимание на тот факт, что в 2012 году Украина поднялась в рейтинге эффективности налоговых систем на 16 позиций.

Наиболее осторожен в оценках последнее время глава Миндоходов Александр Клименко. На первом за ... Читать дальше »

05.07.2013
  • 0
  • 1007

Як нараховуються перехідні відпусткові у бухгалтерському обліку?

Заробітна плата працівникам за час відпустки виплачується не пізніше ніж за три дні до її початку (ст. 21 Закону про відпустки). Порядок обчислення заробітної плати працівникам за час щорічної відпустки визначено Порядком №100.

Щодо визначення періоду, в якому нараховано перехідні відпусткові у бухгалтерському обліку, і досі є дві протилежні точки зору.

Деякі бухгалтери нараховують такі відпусткові у місяці їх виплати, мотивуючи це тим, що перш ніж виплатити певні доходи, їх слід спочатку нарахувати. Інші бухгалтери вважають, що у цьому випадку порушується принцип відповідності доходів та витрат, установлений ст. 4 Закону про бухоблік: «Для визначення фінансового результату звітного періоду необхідно порівняти доходи звітного періоду з витратами, що були здійснені для отримання цих доходів. При цьому доходи і витрати відображаються у бухгалтерському обліку та фінансовій звітності у момент їх виникнення, незалежно від дати надходження або сплати грошових коштів».

... Читать дальше »

05.07.2013
  • 0
  • 864

Квитанція для постачальника, а для покупця - витяг з Єдиного реєстру податкових накладних

Згідно п.201.10 ст.201 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року №2755-VI із змінами та доповненнями, податкова накладна видається платником податку, який здійснює операції з постачання товарів/послуг, на вимогу покупця та є підставою для нарахування сум податку, що відносяться до податкового кредиту.

При здійсненні операцій з постачання товарів/послуг платник податку - продавець товарів/послуг зобов’язаний надати покупцю податкову накладну та зареєструвати її в Єдиному реєстрі податкових накладних.

Покупець має право звіряти дані отриманої податкової накладної на відповідність із даними Єдиного реєстру податкових накладних.

Згідно із п.13 Порядку ведення Єдиного реєстру податкових накладних, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 29 грудня 2010 року №1246, з метою отримання інформації, що міститься у Єдиному реєстрі податкових накладних, покупець складає запит за допомогою спеціалізованого програмного забезпечення в електронному вигляді та надсилає його ... Читать дальше »

05.07.2013
  • 0
  • 880

Информацию о бухгалтере следует подать в орган Миндоходов в 10-дневный срок

ДПІ у Деснянському районі ГУ Міндоходів у м. Києві 
   
   Пунктом 66.4 статті 66 Податкового кодексу України визначено, що платники податків — юридичні особи та їх відокремлені підрозділи зобов’язані подати органу Міндоходів відомості стосовно осіб, відповідальних за ведення бухгалтерського та/або податкового обліку юридичної особи, її відокремлених підрозділів, у 10-денний строк з дня взяття на облік чи виникнення змін у облікових даних платників податків, шляхом подання заяви у порядку, визначеному центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної фінансової політики.
   
&n ... Читать дальше »

05.07.2013
  • 0
  • 766










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика