Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
Главная » 2013 » Июль » 5 » Квитанція для постачальника, а для покупця - витяг з Єдиного реєстру податкових накладних
09:29
Квитанція для постачальника, а для покупця - витяг з Єдиного реєстру податкових накладних

Згідно п.201.10 ст.201 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року №2755-VI із змінами та доповненнями, податкова накладна видається платником податку, який здійснює операції з постачання товарів/послуг, на вимогу покупця та є підставою для нарахування сум податку, що відносяться до податкового кредиту.

При здійсненні операцій з постачання товарів/послуг платник податку - продавець товарів/послуг зобов’язаний надати покупцю податкову накладну та зареєструвати її в Єдиному реєстрі податкових накладних.

Покупець має право звіряти дані отриманої податкової накладної на відповідність із даними Єдиного реєстру податкових накладних.

Згідно із п.13 Порядку ведення Єдиного реєстру податкових накладних, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 29 грудня 2010 року №1246, з метою отримання інформації, що міститься у Єдиному реєстрі податкових накладних, покупець складає запит за допомогою спеціалізованого програмного забезпечення в електронному вигляді та надсилає його засобами телекомунікаційного зв’язку Міністерству доходів і зборів України .

Міністерство доходів і зборів України складає витяг з Реєстру, у якому наводяться відомості щодо податкової накладної та/або розрахунку коригування, а саме дата внесення відомостей до Єдиного реєстру податкових накладних продавцем, дата виписки документа, сума ПДВ та дані про те, якій особі належить електронний цифровий підпис. Зазначений витяг надсилається покупцеві не пізніше операційного дня, що настає за днем надходження запиту.

Враховуючи зазначене, вимагати від постачальника квитанцію, що підтверджує факт реєстрації податкової накладної в Єдиному реєстрі податкових накладних, покупець не повинен.

Категория: Консультации | Просмотров: 880 | Добавил: Pantevg | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика