Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
>Главная » 2013 » Июнь » 05

Бути платником ПДВ та єдиного податку можна буде з першого дня існування

Проект Закону №2139 від 30.01.2013 р. «Про внесення змін до Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців” щодо спрощення реєстрації осіб як платників податків»

Верховна рада прийняла в першому читанні проект Закону, яким забезпечується можливість одночасно із державною реєстрацією підприємства або підприємця стати платником єдиного податку та/або добровільно зареєструватись платником ПДВ. Відповідні зміни вносяться в Закон України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців”.

Для цього разом із заповненою реєстраційною карткою на проведення державної реєстрації подається:

1) заява щодо обрання спрощ ... Читать дальше »

05.06.2013
  • 0
  • 1004

Как выйти на работу после декрета: рекомендации психолога

Малыш уже бегает по квартире, самостоятельно играет в игры — и ты задумываешься: а не пора ли, наконец, снова пойти на работу. Но ты до сих пор в декрете. И до сих пор без работы. Почему? Ищешь разные оправдания? «Ребенку нужно быть с мамой», «как я буду справляться?», «может, еще рано?»…

А на самом деле причина совсем не в этом. А в том, что за год-два-три сидения дома ты начала сомневаться в себе как в профессионале и все чаще задаешь себе вопросы: «кто меня возьмет», «кому я нужна», «не потеряла ли я квалификацию»?

С другой стороны, ты переживаешь: как отреагирует твой малыш на то, что ты уже не будешь проводить с ним столько времени, сколько раньше. Тебя грызет чувство вины перед ним. В то же время не оставляет в покое желание пойти работать, общаться с людьми, получать признание как профессионала.

Как общаться с работодателем?

Давай разберемся с твоей самооценкой. Да, это правда, ты была в декрете. И вообще, большинство женщин бывают в декрете и часто по нескольку раз. Это норма. И каждый ... Читать дальше »

05.06.2013
  • 0
  • 1007

Семь губительных ошибок для предпринимателя

Работая на протяжении десяти лет в компании, которая занимается бухгалтерским аутсорсингом небольших компаний, в том числе молодых стартапов, мы неоднократно на первом-втором году жизни этих компаний наблюдали или окончательный их закат, или деление бизнеса партнерами. Нашей компании это было выгодно, так как фактически один клиент превращался в два или три новых клиента.

Чаще всего этот закат или деление происходят по абсолютно банальным причинам: партнеры просто не договорились, как они будут работать, и не обсудили минимум вопросов, необходимых для начала бизнеса.

В настоящей статье мы попробуем обозначить наиболее часто встречающиеся ошибки при стартапах, которые мы наблюдали в своей практике. Мы будем рады, если это позволит вам избежать ненужных проблем с вашими партнерами в бизнесе, который вы только начинаете.

1. Равенство долей ― 50% на 50%

Классика жанра и в то же время полная утопия, особенно, если оба партнера ― ярк ... Читать дальше »

05.06.2013
  • 0
  • 780

Випадки, в яких оформляють бухгалтерську довідку

В яких випадках складається бухгалтерська довідка?

Найпоширеніша причина складання бухгалтерської довідки — це виправлення помилок в обліку, допущених у минулих звітних періодах. Проте є багато інших випадків, коли потрібно (або можна) скласти бухгалтерську довідку. Пропонуємо орієнтовний перелік господарських операцій, які можна оформити бухгалтерською довідкою у вигляді таблиці.


Таблиця

Випадки, в яких оформляють бухгалтерську довідку

... Читать дальше »

05.06.2013
  • 0
  • 4080

Ремонт РРО підприємцем на загальній системі - витрати чи ні?

Відповідно до п. 177.2 ст. 177 Податкового кодексу України;об’єктом оподаткування є чистий оподатковуваний дохід, тобто різниця між загальним оподатковуваним доходом (виручка у грошовій та негрошовій формі) i документально підтвердженими витратами, пов’язаними з господарською діяльністю такої фізичної особи - підприємця.

До переліку витрат фізичної особи - підприємця, безпосередньо пов’язаних з отриманням доходів, належать документально підтверджені витрати, що включаються до витрат операційної діяльності згідно з п. 177.4 ст. 177 ПКУ. Витрати операційної діяльності визначаються згідно з п. 138.4, 138.6 - 138.9, пп. 138.10.2 - 138.10.4 п. 138.10, п. 138.11 ст.138 ПКУ. В податковому обліку реєстратори розрахункових операцій відносяться до групи 4 основних засобів (п. 145.1 ст. 145 ПКУ). Згідно з п. 146.12 ст. 146 ПКУ до складу витрат включається сума витрат, що пов’язана з ремонтом та поліпшенням об’єктів основних засобів, у тому числі орендованих у розмірі, що не перевищує 10 відсотків сукупної балансової вартості всіх груп основних засобів на початок звітного року. ... Читать дальше »

05.06.2013
  • 0
  • 855

О замене сертификата центрального шлюза приема электронной отчетности Министерства доходов и сборов Украины

Відповідно до Указу Президента України від 24 грудня 2012 року № 726/2012 «Про деякі заходи з оптимізації системи центральних органів виконавчої влади» у зв’язку з утворенням Міністерства доходів і зборів України шляхом реорганізації Державної митної служби України та Державної податкової служби України здійснено заміну сертифіката центрального шлюзу приймання електронної звітності Міністерства доходів і зборів України.
   
   Клієнтам АЦСК ІДД, які використовують програмне забезпечення для звітності «ДПС Захист звітності», необхідно оновити програму до версії 1.1.0.8. використовуючи автоматичне оновлення або завантажити новий інсталяційний пакет програми з офіційного інформаційного ресурсу АЦСК ІДД http://www.acskidd.gov.ua/ рубрики «Програмне забезпечення/ Програмне забезпечення для звітності «ДПС Захист звітності».
   
   Також, технологічний сертифікат « ... Читать дальше »

05.06.2013
  • 0
  • 1037










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика