Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
>Главная » 2013 » Июнь » 04

Cоглашения о добровольной выплате алиментов: порядок оформления

Алиментные правоотношения занимают важное место в системе семейных отношений. Семейный кодекс Украины (далее — СК Украины) содержит много новелл по этому поводу. Статьей 180 СК Украины закреплена обязанность родителей содержать детей до их совершеннолетия. Такой «обязанностью» является выплата алиментов на содержание ребенка одного из родителей (обязанность содержать ребенка в равной степени является обязанностью как матери, так и отца).

Статья 189 СК Украины дала возможность родителям согласовать вопрос предоставления алиментов на содержание ребенка, то есть родители вправе самостоятельно определять порядок и форму содержания своих несовершеннолетних детей путем заключения соглашения об уплате алиментов. Оформление подобного соглашения представляет собой добровольное, взаимовыгодное решение, основанное на цивилизованном подходе родителей к вопросу содержания детей и зачастую исключающее возможность возникновения конфликтов между родителями ребенка по вопросам взыскания алиментов, а также позволяющее сократить издержки сторон, связанные с судебным разбирательство ... Читать дальше »

04.06.2013
  • 0
  • 1023

Чи може платник єдиного податку торгувати автомобілями?

Відповідно до положень Податкового кодексу;основними засобами є матеріальні активи, у тому числі запаси ко­рисних копалин наданих у ко­ристування ділянок надр (крім вартості землі, незавершених капітальних інвестицій, автомо­більних доріг загального корис­тування, бібліотечних і архів­них фондів, матеріальних акти­вів, вартість яких не перевищує 2500 грн, невиробничих основ­них засобів і нематеріальних ак­тивів), що призначаються плат­ником податку для використання у господарській діяльності такого платника, вартість яких переви­щує 2500 грн і поступово зменшується у зв'язку з фізичним або моральним зносом та очікуваний строк корисного використання (експлуатації) яких з дати вве­дення в експлуатацію становить понад один рік (або операційний цикл, якщо він довший за рік).

При продажу основних засобів юридичними особами – платниками єдиного податку доходом платника є різниця між сумою коштів, отриманою від продажу таких основних засобів, та їх залишковою балансовою вартістю, що склалася на день продажу.

Обмеження щодо можливості обрання спрощеної системи опо­даткуванн ... Читать дальше »

04.06.2013
  • 0
  • 1026

Смарт-бизнес: телефоны как канал продаж

В мировых объемах продаж смартфоны и планшеты обошли обычные ПК, и разрыв будет только возрастать. Прогрессивный бизнес считается с этой тенденцией и вкладывает деньги в разработку мобильных приложений для продвижения своих товаров и услуг. Во что это обходится бизнесу, и почему окупается, решил выяснить портал «Минфин».

Всеобщая мобилизация

К 2015 году количество смартфонов в мире достигнет 1 миллиарда, еще в прошлом году предсказывал глава Apple Тим Кук. На самом деле рынок «умных» телефонов растет еще быстрее. А на вопрос «разве телефон нужен для того, чтобы звонить?» большинство хозяев этих девайсов твердо отвечают «нет». Оказывается, пользователи смартфонов в среднем тратят на телефонные разговоры 531 минуту в месяц, а на приложения — 667, уверяют организаторы российской выставки Mobile Application & Technology Expo.

... Читать дальше »

04.06.2013
  • 1
  • 781

Самостійне виправлення помилки в декларації з ПДВ

Відповідно до ст. 50 Податкового кодексу у разі якщо у майбутніх податкових періодах платник податку самостійно виявляє помилку він повинен самостійно надіслати уточнюючий розрахунок до такої декларації за формою чинною на момент подання такого уточнюючого розрахунку. Він може це зробити двома способами:

  • надіслати уточнюючий розрахунок і сплатити 3% штрафу від такой суми до моменту подання такого розрахунку;
  • відобразити суму недоплати у звітній декларації, що буде подаватися за минулий місяць зі сплатою 5% штрафу від суми недоплати.

Показники проставляються у гривнях без копійок з відповідним округленням за загальними правилами. Якщо сума штрафу менша за 50 копійок то рядок 26 графи 6 уточнюючого розрахунку не заповнюється.

04.06.2013
  • 0
  • 1135

Переробка на митній території України

З 25 квітня 2013 року набрала чинності постанова Кабінету міністрів, якою затверджено Перелік товарів поміщення яких у митний режим переробки на митній території України  забороняється. Зокрема до них віднесено м'ясо та їстівні субпродукти, одяг та інші вироби, що використовувалися, товари в результаті переробки яких отримуються продукти переробки (крім залишків і відходів визначених у ст. 157 Митного кодексу України), що визначені у ст.1 Закону України "Про ставки вивізного (експортного) мита на брухт легованих чорних металів, брухт кольорових металів та напівфабрикати з їх використанням".

Більш детально про податковий облік таких операцій читайте в нашій публікації Налоговый учет операций с давальческим сырьем.

Про бухгалтерський облік в статті Учет внешнеэкономических операций с давальческим сыръем.

04.06.2013
  • 0
  • 785

Ненадання працівнику щорічної відпустки - грубе порушення законодавства

Чи є правопорушенням ненадання працівнику щорічних відпусток у визначені законодавством терміни?

Як зазначено у листі Міністерства праці і соціальної політики України від 17.06.2011 р. №190/13/116-11, згідно з частиною п'ятою статті 11 Закону України «Про відпустки» забороняється ненадання щорічних відпусток повної тривалості протягом двох років підряд.

Частиною другою статті 12 Закону України «Про відпустки» передбачено, що невикористану частину щорічної відпустки має бути надано працівнику, як правило, до кінця робочого року, але не пізніше 12 місяців після закінчення робочого року, за який надається відпустка.

Статтею 9 Конвенції Міжнародної організації праці 132 (переглянутої) 1970 року про оплачувані відпустки (ратифікована Україною у травні 2001 року і відповідно до статті 9 Конституції України є частиною національного законодавства України) передбачено, що безперервна частина щор ... Читать дальше »

04.06.2013
  • 0
  • 1046

Видача заробітної плати іншій особі на підставі довіреності

Пункт 3.6 Положення №637;свідчить, що готівку з каси касир видає тільки особі, зазначеній у видатковому касовому ордері або видатковій відомості. Проте є й виняток: дозволяється видача коштів іншій особі на підставі довіреності, у тому числі при видачі зарплати особи, що не має змоги у зв'язку з хворобою або з інших поважних причин отримати кошти власноручно.

 

Пункт 3.6 Положення №637 наводить вимоги до видачі готівки з каси за довіреністю. Зокрема, така довіреність має бути оформлена у встановленому порядку згідно із законодавством України.

Основні вимоги до змісту та форми довіреності викладено у статтях 244 — 250 ЦКУ.

Довіреністю є письмовий документ, що видається однією особою іншій для представництва перед третіми особами (ст. 244 ЦКУ). Довіреність має містити такі реквізити:

1) напис «довіреність»;

2) дату її видачі;

3) прізвище, ім'я та по батькові довірителя та повіреного (представника), паспортні дані сторін;

< ... Читать дальше »

04.06.2013
  • 0
  • 5414

Часткове скасування податкового повідомлення-рішення можна оскаржити

Роз'яснено порядок оскарження результатів розгляду первинної скарги щодо часткового скасування податкового повідомлення-рішення
Государственная налоговая служба разъяснила порядок обжалования результатов рассмотрения первичной жалобы по частичной отмене налогового уведомления-решения.

В письме от 29.05.2013 г. указано, что согласно п. 56.6;ст. 56 Налогового кодекса, в случае если контролирующий орган принимает решение о полном или частичном неудовлетворении жалобы налогоплательщика, такой налогоплательщик имеет право обратиться в течение 10 календарных дней, следующих за днем получения решения о результатах рассмотрения жалобы, с жалобой в контролирующий орган высшего уровня.

Согласно п. 2 Положения о порядке подачи и рассмотрения жалоб налогоплательщиков органами ГНС органы ГНС рассматривают жалобы налогоплательщиков на налоговые уведомления-решения об определении сумм денежных обязательств налогоплательщика или любые другие р ... Читать дальше »

04.06.2013
  • 0
  • 936

Как самостоятельно защитить свои интересы в суде

Каждый, даже самый осторожный, человек может оказаться перед необходимостью обратиться в суд для защиты своих законных прав и интересов. Существуют случаи, когда человек не хочет, или по материальным соображениям не может нанять профессионального юриста или адвоката. Например, если сумма исковых требований небольшая, или спор является делом принципа. К чему должен быть готов человек, который решился самостоятельно защищать себя в суде расскажет Анастасия Москаленко, адвокат, партнер ЮФ "Москаленко и Партнеры".

Для начала такому человеку нужно найти в Интернете, или купить напечатанные законы, которые регулируют его вопрос, и внимательно изучить их. Нужно выучить материальный закон, который регулирует отношения сторон. Также нужно выучить процессуальный закон. Существуют Гражданский, Хозяйственный процессуальный кодексы, КАС Украины. Без знания процессуального кодекса Вам придется ... Читать дальше »

04.06.2013
  • 0
  • 1170

В каких случаях и в какие сроки может быть аннулировано свидетельство плательщика единого налога?

Державна податкова інспекція у Печерському районі м. Києва повідомляє, що свідоцтво платника єдиного податку (далі – свідоцтво) анулюється за рішенням органу Міндоходів у таких випадках та у строки:

  • подання платником податку заяви щодо відмови від застосування спрощеної системи оподаткування у зв’язку з переходом на сплату інших податків і зборів, визначених ПКУ, - в останній день календарного кварталу, в якому подано заяву щодо такої відмови;
  • припинення підприємницької діяльності фізичною особою - підприємцем відповідно до закону - в день отримання органом Міндоходів від державного реєстратора повідомлення про проведення державної реєстрації такого припинення;
  • неспл ... Читать дальше »

04.06.2013
  • 0
  • 741










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика