Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
>Главная » 2013 » Май » 31

Вирішили припинити діяльність, що підлягає патентуванню, подайте відповідну заяву

Якщо суб`єкт господарювання бажає припинити діяльність, що підлягає патентуванню, йому необхідно повідомити про це відповідний територіальний орган Міністерства доходів і зборів України. Зробити це необхідно письмово до 15 числа місяця, що передує звітному.

Тобто, останнім днем подання письмового повідомлення про припинення такої діяльності є 14 число місяця, що передує звітному.

Нагадуємо, що юридичні особи та фізичні особи – підприємці, які надають побутові послуги, реалізують товари у пунктах продажу, здійснюють торгівлю валютними цінностями та діяльність у сфері розваг, зобов’язані сплачувати  збір за провадження  деяких  видів  підприємницької  діяльності. З метою здійснення такої діяльності суб’єкт господарювання повинен придбати торговий патент шляхом подання заявки до органу Міндоходів за місцем сплати збору.

Порядок та строки сплати збору за провадження  деяких  видів  підприємницької  д ... Читать дальше »

31.05.2013
  • 0
  • 682

Перехід на електронну звітність по РРО та нові касові апарати відтермінують

Народні депутати від всіх представлених у Верховній Раді України фракцій пропонують парламенту відтермінувати до 1 липня 2014 року настання відповідальності у вигляді штрафних санкцій за відсутність нових або переобладнаних касових апаратів, оснащених функцією здійснення безготівкових платежів.

Про це йдеться в проекті Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з ухваленням Податкового кодексу України» щодо відстрочення настання відповідальності за неподання електронної звітності» №2087а-1 від 30 травня, опублікованому на веб-порталі Верховної Ради

На думку авторів законопроекту (Олександри Кужель («Батьківщина»), Оксани Продан («УДАР»), Олександра Мирного («Свобода»), Сергія Баландіна («КПУ»), Владислава Лук’янова і Сергія Тігіпка (обидва «Партія регіонів»), відтермінування - вимушене і пояснюється тим, що держава не виготовила необхідної кількості реєстраторів розрахункових операцій (РРО)< ... Читать дальше »

31.05.2013
  • 0
  • 1258

Податковий облік витрат на нарахування процентів, нарахованих за кредитами (позиками) від нерезидентів

Як в податковому обліку відображається нарахування та сплата процентів за отриманими позиками (кредитами) від нерезидентів?

Проценти, нараховані за валютними кредитами (позиками), підпадають під визначення процентів, наведене у  пп. 14.1.206 ПКУ, як плата за використання залучених на визначений строк коштів.

Нарахування та сплата процентів відбуваються за датою, зазначеною у договорі (помісячно, поквартально тощо).

Згідно з пп. 138.5.2 ПКУ, датою збільшення витрат платника податку від здійснення кредитно-депозитних операцій є дата визнання процентів (комісійних та інших платежів, пов'язаних зі створенням або придбанням кредитів, вкладів (депозитів), визначена згідно з правилами бухобліку.

Фінансові витрати, до яких належать і витрати на нарахування процентів (у т. ч. і за користування кредитами та позиками) в межах норм, встановлених ПКУ, відносяться до складу інших витрат.

У декларації з прибутку, форму якої затверджено наказом Мінфіну від 28.09.2011 р. №1213, д ... Читать дальше »

31.05.2013
  • 0
  • 1015

Відображення в податковому обліку витрат на охорону праці


У складі яких витрат у податковому обліку слід відображати затрати на охорону праці?

Відповідно до абзацу «є» пп. 138.8.5 ПКУ, витрати на охорону праці, понесені відповідно до законодавства, включаються до загальновиробничих витрат, які формують собівартість виготовлених та реалізованих товарів, виконаних робіт, наданих послуг (п. 138.8 ПКУ).

Такі затрати визнаються витратами одночасно з отриманням доходів від реалізації (за винятком нерозподілених постійних загальновиробничих витрат, які включаються до складу собівартості реалізованої продукції у періоді їх виникнення) товарів, робіт та послуг (п. 138.4 ПКУ).

Окремо може виникнути питання щодо відображення у податковому обліку витрат на придбання засобів для чищення чи побутової хімії, які використовуються не лише у виробничих приміщеннях, а на підприємстві загалом.

Такі витрати також може бути відображено у складі податкових як витрати на охорону праці у складі загальновиробничих витрат або тих витрат, ... Читать дальше »

31.05.2013
  • 0
  • 3084

Химера либеральных ценностей: Права человека

Права человека – фундаментальное понятие идеологии либерализма. Впервые оно появилось во французской Декларации прав человека и гражданина, а до этого идея прирожденных прав была оформлена в английском и американском Билле о правах. С тех пор права человека являются ядром конституционного права всех либерально-демократических государств, а принцип равенства в правах и перед законом — пожалуй, фундаментом всей либеральной идеологии. Но дело в том, что принцип этот в либеральных демократиях не соблюдается.

Реализация прав

Пожалуй, одним из самых ярких критиков принципа равенства был Эдмунд Бёрк — английский парламентарий, публицист и памфлетист. Будучи современником Великой французской революции, именно он стал первым критиковать всеобщее равенство, которое было зафиксировано в Декларации прав человека. По мнению Бёрка, никакого равенства людей не может быть априори, потому что любое общество предполагает неравенство и социальное, и полит ... Читать дальше »

31.05.2013
  • 0
  • 907

Пособие по беременности и родам теперь будет облагаться ЕСВ

Закон от 14.05.2013 г. «О внесении изменений в некоторые законы Украины о назначении и индексации пенсии» (Законопроект 1117) вносит изменения в: налогообложение пособия по беременности и родам («декретных» ) и включение в страховой стаж периодов нахождения в отпуске по беременности и родам.
   
   Закон от 14.05.2013 г. «О внесении изменений в некоторые законы Украины о назначении и индексации пенсии» вступает в силу с первого числа месяца, следующего за месяцем его опубликования, соответственно- это произойдет с 1.06.2013 г. или (что более вероятно, так как на сегодня его еще даже не подписал Президент ) с 1.07.2013 г.
   
   Соответственно, с 1.07.2013 (или 1.06.2013) изменится Закон Украины «О сборе и учете единого взноса на общеобязательное государственное социальное страхование» в части удержания и начисления ЕСВ с пособия по беременности и родам (изменены абзац седьмой пункта 1 части первой статьи 4, пункт 11 части первой статьи 4, абзац второй пункта 1, абзац первый пункта 4 ... Читать дальше »

31.05.2013
  • 0
  • 1167










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика