Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
Главная » 2013 » Май » 31 » Податковий облік витрат на нарахування процентів, нарахованих за кредитами (позиками) від нерезидентів
10:11
Податковий облік витрат на нарахування процентів, нарахованих за кредитами (позиками) від нерезидентів
Як в податковому обліку відображається нарахування та сплата процентів за отриманими позиками (кредитами) від нерезидентів?

Проценти, нараховані за валютними кредитами (позиками), підпадають під визначення процентів, наведене у  пп. 14.1.206 ПКУ, як плата за використання залучених на визначений строк коштів.

Нарахування та сплата процентів відбуваються за датою, зазначеною у договорі (помісячно, поквартально тощо).

Згідно з пп. 138.5.2 ПКУ, датою збільшення витрат платника податку від здійснення кредитно-депозитних операцій є дата визнання процентів (комісійних та інших платежів, пов'язаних зі створенням або придбанням кредитів, вкладів (депозитів), визначена згідно з правилами бухобліку.

Фінансові витрати, до яких належать і витрати на нарахування процентів (у т. ч. і за користування кредитами та позиками) в межах норм, встановлених ПКУ, відносяться до складу інших витрат.

У декларації з прибутку, форму якої затверджено наказом Мінфіну від 28.09.2011 р. №1213, для таких витрат передбачено узагальнюючий рядок 06.4 «Інші витрати звичайної діяльності та інші операційні витрати» з розшифруванням у рядку 06.4.18 «Витрати за операціями з борговими вимогами та зобов'язаннями» додатка IВ до декларації. Відповідно до п. 141.1 ПКУ, обмежень при віднесенні до податкових витрат процентів не передбачено, якщо кредит (позику) отримано для провадження госпдіяльності.

Категория: Консультации | Просмотров: 1015 | Добавил: Pantevg | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика