Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
>Главная » 2014 » Август » 29

Особливості оподаткування військовим збором

Міжрегіональне головне управління Міндоходів - Центральний офіс з обслуговування великих платників звертає увагу платників на те, що оподаткуванню військовим збором підлягають доходи у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються (виплачуються, надаються) платнику у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами (виграшу в державну та недержавну грошову лотерею, виграшу гравця (учасника), отриманого від організатора азартної гри) без вирахування сум податку на доходи фізичних осіб, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, страхових внесків до Накопичувального фонду, у випадках, передбачених законом, тощо.

Ставка збору визначена п.п. 1.3 п. 16 прим. 1 підрозділу 10 Розділу XX Податкового Кодексу України і становить 1,5 % від об’єкта оподаткування. Нарахування, утримання та сплата збору до бюджету здійснюються у порядку, встановленому статтею 168 Податкового кодексу України.

Відповідно до п.п. 1.5 п. 16 прим. 1 підрозділу 10 Розділу XX Подат ... Читать дальше »

29.08.2014
  • 0
  • 742

Змінена база оподаткування плати за користування надрами

Міжрегіональне головне управління Міндоходів - Центральний офіс з обслуговування великих платників інформує, що з 04.08.2014 р. набрав чинності Закон України від 31.07.2014р. № 1621 – VII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України», яким з метою створення умов для збільшення надходжень до бюджету внесено, зокрема в частині плати за користування надрами для видобування корисних копалин, наступні зміни до Податкового кодексу України.

Базу оподаткування платою за користування надрами для видобування корисних копалин у частині обсягів природного газу, який реалізується не для потреб населення змінено: встановлено, що фактичною ціною реалізації для газу природного як базою оподаткування платою вважається граничний (максимальний) рівень ціни на природний газ, що реалізується промисловими споживачами.

Граничний (максимальний) рівень встановлюється національною комісією, що здійснює державне регулювання  у сфері енергетики (на відміну від попередніх податкових періодів, коли використовувалася середня митна вартіст ... Читать дальше »

29.08.2014
  • 0
  • 789










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика