Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
Главная » 2014 » Август » 29 » Змінена база оподаткування плати за користування надрами
13:16
Змінена база оподаткування плати за користування надрами

Міжрегіональне головне управління Міндоходів - Центральний офіс з обслуговування великих платників інформує, що з 04.08.2014 р. набрав чинності Закон України від 31.07.2014р. № 1621 – VII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України», яким з метою створення умов для збільшення надходжень до бюджету внесено, зокрема в частині плати за користування надрами для видобування корисних копалин, наступні зміни до Податкового кодексу України.

Базу оподаткування платою за користування надрами для видобування корисних копалин у частині обсягів природного газу, який реалізується не для потреб населення змінено: встановлено, що фактичною ціною реалізації для газу природного як базою оподаткування платою вважається граничний (максимальний) рівень ціни на природний газ, що реалізується промисловими споживачами.

Граничний (максимальний) рівень встановлюється національною комісією, що здійснює державне регулювання  у сфері енергетики (на відміну від попередніх податкових періодів, коли використовувалася середня митна вартість імпортного природного газу, оприлюднення якої здійснювалося згідно з ринковими умовами відповідного податкового періоду).

До 1.01.2015р. збільшено ставки плати за користування надрами для видобування природного газу, який реалізується не для потреб населення: для газу з покладів, які повністю або частково залягають на глибині до 5000м – з 28 до 55%;  для газу з покладів, які повністю залягають на глибині понад 5000м – з 15 до 28%; у разі видобування запасів газу із свердловин, внесених до Державного реєстру нафтових та газових свердловин після 1 серпня 2014р. протягом двох років з дати внесення до сум податкових зобов’язань з плати за користування надрами для видобування природного газу застосовується понижуючий коефіцієнт 0,55.           

Тимчасово, до 1.01.2015р. збільшено ставки плати за користування надрами для нафти та конденсату: у розмірі 45% від вартості товарної продукції гірничого підприємства, видобутої з покладів, які повністю або частково залягають на глибині до 5000м; у розмірі 21% - видобутої з покладів, які повністю залягають на глибині понад 5000м.   

При видобуванні залізної руди для збагачення із вмістом магнетитового заліза менше 35% підземним шахтним способом із глибини понад 300м передбачено застосування до сум податкових зобов’язань з плати за користування надрами для видобування залізної руди коефіцієнта 0,25.    

До 1.01.2015р. збільшено ставки плати за користування надрами для видобування залізної руди з 5 до 8%.

Змінено базу оподаткування з плати за користування надрами для видобування залізної руди: вартість залізної руди, видобутої з корінних родовищ, обчислюється з урахуванням ціни реалізації за податковий (звітний) період ( у разі відсутності реалізації у цей період – за найближчі попередні податкові періоди) хімічно чистого металу без урахування податку на додану вартість, зменшеної на суму витрат платника на збагачення (афінаж) та доставку (перевезення, транспортування) споживачу.  Вартість одиниці видобутих корисних копалин визначається з урахуванням частки ( в натуральному вимірі) вмісту хімічно чистого металу в одиниці видобутих корисних копалин.        

Категория: Новости законодательства | Просмотров: 787 | Добавил: Pantevg | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика