Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
>Главная » 2014 » Июль » 01

Сплата внесків до статутного фонду ТОВ

Для всіх господарських товариств передбачено обов’язкову наявність статутного капіталу, проте вимоги до його мінімального розміру в чинному законодавстві визначено тільки щодо акціонерних товариств. Розмір статутного капіталу ТОВ встановлюється на розсуд засновників.

Згідно з частиною 1 статті 144 Цивільного кодексу України статутний капітал товариства з обмеженою відповідальністю складається з вартості вкладів його учасників. Відповідно до статутного капіталу визначається мінімальний розмір майна товариства, який гарантує інтереси його кредиторів.

Статтею 86 Господарського кодексу України визначено, що вкладами учасників та засновників господарського товариства можуть бути будинки, споруди, обладнання та інші матеріальні цінності ... Читать дальше »

01.07.2014
  • 0
  • 4048

Чи може бухгалтер завіряти записи в трудових книжках

Відповідно до статті 21 КЗпП трудовий договір — це угода між працівником і власником підприємства (установи, організації; далі — підприємство) або уповноваженим ним органом чи фізичною особою (далі — роботодавець), за якою працівник зобов’язується виконувати роботу, визначену угодою, з підляганням внутрішньому трудовому розпорядку, а роботодавець зобов’язується виплачувати працівнику заробітну плату і забезпечувати умови праці, необхідні для виконання роботи, передбачені законодавством про працю, колективним договором і згодою сторін. Стаття 31 КЗпП забороняє роботодавцю вимагати від працівника виконання роботи, не обумовленої трудовим договором.
   
   Перелік обов’язків, що покладають на працівника, має бути визначено під час прийняття на роботу (укладання трудового договору) і закріплено в посадовій (робочій) інструкції та/або в трудовому договорі, укладеному в письмовій формі. Роботодавець може внести зміни до трудового договору (посадової або робочої інструкції) ... Читать дальше »

01.07.2014
  • 0
  • 819










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика