Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
>Главная » 2014 » Июнь » 27

Який режим роботи органів доходів і зборів щодо приймання податкової звітності в електронному вигляді?

Що ж стосується подання звітності в електронній формі, то відповідно до п.2 розділу ІІІ Інструкції з підготовки і подання податкових документів в електронному вигляді засобами телекомунікаційного зв’язку, затвердженої наказом ДПА України від 10.04.2008 № 233, зареєстрованому в Міністерстві юстиції України 16.04.2008 за № 320/15011 (далі - Інструкція), при відправленні електронних документів платник податків самостійно визначає кінцевий термін їх відправлення (враховуючи час на своєчасну доставку документів до органів доходів і зборів у разі можливого пошкодження телекомунікаційного зв’язку або ненадходження першої квитанції).

Органи доходів і зборів приймають податкову звітність з 9 год. 00 хв. до 18 год. 00 хв. щоденно, крім вихідних, святкових і неробочих днів. У разі надходження податкового документа в електронному вигляді до органів доходів і зборів до 16 години платнику податків протягом двох годин з моменту прийняття (н ... Читать дальше »

26.06.2014
  • 0
  • 772

Як контролюючими органами надається платникам податків повідомлення про виявлені розбіжності між податковими зобов’язаннями та кредитом

Згідно із п.201.6 ст.201 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року №2755-VI із змінами та доповненнями контролюючі органи за даними реєстрів виданих та отриманих податкових накладних, наданих в електронному вигляді, повідомляють платника податку про наявність у такому реєстрі розбіжностей з даними контрагентів. При цьому платник податку протягом 10 днів після отримання такого повідомлення має право уточнити податкові зобов’язання без застосування штрафних санкцій.

Починаючи з 01.08.2011 в централізованій системи приймання електронної звітності «Інформаційний портал органів ДПС України» реалізовано І етап автоматизованого формування електронних повідомлень платникам податків-юридичних осіб, з якими укладено договори про визнання електронних документів, а саме про виявлені розбіжності між податковим зобов’язанням/податковим кредитом платників та їх контрагентів.

... Читать дальше »

26.06.2014
  • 0
  • 801

Який статус має інформація, отримана за допомогою електронного податкового сервісу Інформаційне повідомлення про заборгованість з податків

Міністерством доходів і зборів України запроваджено он-лайн електронний податковий сервіс «Інформаційне повідомлення про заборгованість з податків, зборів (обов’язкових платежів)» (далі – інформаційне повідомлення).

Платники податків, які здійснюють подання податкових декларацій в електронній формі за допомогою засобів електронного зв’язку та з використанням електронного цифрового підпису, можуть щомісяця дізнаватися про наявність податкового боргу зі статусом новоствореного та про динамічні зміни такого боргу в сторону збільшення/зменшення.

Функціонування такої послуги забезпечується шляхом розсилки інформаційною системою Міндоходів (центрального рівня) каналами сучасних інформаційних технологій інформаційного повідомлення за уніфікованою формою на електронну скриньку платник ... Читать дальше »

26.06.2014
  • 0
  • 764










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика