Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
>Главная » 2013 » Ноябрь » 13

Проверки Антимонопольного комитета: Как избежать штрафных санкций?

О том, в каких случаях предприятие может быть проверено АМКУ, как подготовится к такой проверке и как вести себя в ходе ее проведения.

Проверки — это эффективный инструмент Антимонопольного комитета Украины (далее — Комитет) в борьбе за конкуренцию. Поэтому субъекту хозяйствования очень важно правильно расставить акценты и подготовиться к проверке. Ведь, как известно, незнание законов не освобождает от ответственности, а юридическая неграмотность недопустима.

«Осведомлен — значит, вооружен». Полномочия, основания, порядок проведения плановых и внеплановых проверок.

Полномочия. Полномочия Комитета закреплены законодательно и их можно сформулировать кратко: б ... Читать дальше »

13.11.2013
  • 0
  • 1227

Закон 657-VІІ: Зміни. ПДВ з 01.01.2014 р.

  Для платників ПДВ визначать термін подання заяви-скарги (додаток Д8) на постачальника
   
   01.01.2014 р. у п. 201.10 ПКУ з’явиться спеціальна норма: право поскаржитися на постачальника, який відмовився виписати податкову накладну або порушив порядок її виписки (реєстрації), зберігається за покупцем протягом 60 календарних днів, наступних за граничним терміном подання податкової декларації за звітний (податковий) період, у якому не надано податкову накладну або порушено порядок її заповнення та/або порядок реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних.
   
   
   Скасують свідоцтва платників ПДВ
   
   01.01.2014 р. із ПКУ зникнуть згадки про спеціальний документ — свідоцтво платника ПДВ.
   
   Інформацію про реєстрацію нового платника ПДВ (або її анулювання) вносититимут ... Читать дальше »

13.11.2013
  • 0
  • 814

Податковий борг з юрособ стягує Міндоходів, а з фізосіб ― виконавча служба

Протиставлення процедури погашення податкового боргу фізичної та юридичної особи підтверджує, що Податковий кодекс України чітко розрізняє відповідні процедури

Свого часу ми вже писали про позицію ВАСУ щодо арешту коштів на рахунках платників податків (див. «ДК» №21/2013, с. 10). Нині судова практика свідчить, що під час винесення рішень зазначається сума, до якої застосовується арешт. Далі рішення суду виконується надсиланням органом Міндоходів безпосередньо до банку інкасового доручення, в якому зазначаються відповідна арештована сума коштів та підстава — рішення суду, яке набрало законної сили. При цьому до виконавчої служби органи Міндоходів не звертаються.

Тобто фактично йдеться про примусове списання відповідної суми з рахунка платника податків органами Міндоходів (органами стягнення) без звернення до виконавчої служби. 

... Читать дальше »

13.11.2013
  • 0
  • 798










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика