Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
>Главная » 2013 » Июнь » 10

Итоги прошлой недели (с 3 по 9 мая 2013 г.)

Наверное самой главной новостью прошлой недели можно назвать подписание Президентом Закона Про внесення змін до деяких законів України щодо призначення та індексації пенсії" від 14.05.2013 р." в котором среди основных моментов можно выделить следующее:
  • помощь в связи с беременностью и родами с 01 июля 2013 г. будет облагатся ЕСВ по полной программе (33,2% и 2%);
  • к пенсионному страховому стажу будет включаться время пребывания в отпуске в связи с беременностю и родами.

Так что "Покращення" скоро уже наступит. Осталось ждать недолго.

Второй новостью можно назвать ту, что с сегодняшнего дня действует новая учетная ставка НБУ - 7%, вместо 7,5% действовавшая до сегодняшнего  числа. Обратите на это внимания.

Среди интересных публикаций которые появились у нас на по ... Читать дальше »

10.06.2013
  • 0
  • 848

Тривалість основних щорічних відпусток для деяких категорій працівників

Тривалість основної відпустки за відпрацьований рік не може бути меншою ніж 24 календарні дні. Це мінімум, який встановлено у ст. 75 КЗпП та у ст. 6 Закону про відпустки. Виняток становлять сезонні працівники, а також тимчасові працівники (згідно зі списком сезонних робіт і сезонних галузей, затвердженим постановою КМУ від 28.03.97 р. №278), відпустка яким надається пропорційно до відпрацьованого ними часу.

Категорії працівників, які користуються правом на відпустку більшої тривалості, показані у таблиці.

Таблиця 

 

Тривалість основних щорічних відпусток для деяких категорій працівників

... Читать дальше »

10.06.2013
  • 0
  • 1164

Робота на умовах неповного робочого часу не спричиняє скорочення тривалості відпустки

Неповний робочий час може встановлюватися як шляхом зменшення тривалості щоденної роботи (неповний робочий день), так і шляхом зменшення кількості робочих днів протягом тижня (неповний робочий тиждень) або одночасного зменшення щоденної роботи при неповному робочому тижні. Законодавством не встановлено мінімальної тривалості неповного робочого часу.

Неповний робочий час може бути встановлений як на певний період, так і без обмеження строком. Конкретна норма неповного робочого часу зазначається у наказі керівника підприємства із зазначенням конкретних днів та годин роботи.

Робота на умовах неповного робочого часу встановлюється за погодженням сторін трудового договору, тобто між працівником і власником. Такі умови праці можуть бути погоджені як при прийнятті на роботу, так і згодом, шляхом подання відповідної заяви і видання наказу про встановлення неповного робочого часу. За наявності змін в організації виробництва і праці неповний робочий час може бути встановлено за ініціативою роботодавця (ст. 32 КЗпП). Колективним договором може бути визначено ... Читать дальше »

10.06.2013
  • 0
  • 957

Жилье работникам: налоговый аспект

Предоставление жилья бизнесом для сотрудников в Украине фактически рассматривается как привилегия для сотрудников крупных, в основном, международных фирм. Это связано не только со стоимостью аренды, а и налогами, которые вытекают из соответствующих правоотношений.

С целью обеспечить жильем сотрудника юридическое лицо должно арендовать или приобрести подходящее помещение для дальнейшего его предоставления работнику.

Налоговое законодательство позволяет включать в состав расходов предприятия расходы, связанные с хозяйственной деятельностью при наличии необходимых первичных документов. Относятся ли к таким расходам средства, направленные на оплату жилья работников? Попробуем разобраться.

Прямой нормы в Налоговом кодексе относительно оплаты аренды жилья работников нет. Однако Налоговый кодекс четко устанавливает, что к расходам могут быть отнесены суммы, которые включают начисленные расходы на оплату основной и дополнительной заработной платы и других видов поощрений и выплат исходя из тарифных ставок, в виде премий, поощрений, возмещений стоимости товаров, работ, услуг, расходы на оплату авторского вознаграждения и за в ... Читать дальше »

10.06.2013
  • 0
  • 1225

ГНИ Главного управления Миндоходов в Киеве присвоено новые налоговые номера

  Головне Управління Міндоходів у м. Києві інформує, що 3 червня 2013 року у Державному реєстрі юридичних осіб – платників податків зареєстровано десять Державних податкових інспекцій у районах міста Києва Головного управління Міндоходів у м. Києві.
   
   Новоствореним податковим інспекціям присвоєно нові податкові номери (коди ЄДРПОУ):
   
   – ДПІ у Голосіївському районі ГУ Міндоходів у м. Києві – код ЄДРПОУ 38745056
   
   – ДПІ у Дарницькому районі ГУ Міндоходів у м. Києві – код ЄДРПОУ 38748099
   
   – ДПІ у Деснянського районі ГУ Міндоходів у м. Києві – код ЄДРПОУ 38735205
   
   – ДПІ у Дніпровському районі ГУ Міндоходів у м. Києві – код ЄДРПОУ 38730029
   
   – ДПІ в Оболонському районі ГУ Міндоходів у м. Києві – код ЄДРПОУ 38765858
   
   – ДПІ у Печерському районі ГУ Міндоходів у м. Києві ... Читать дальше »

10.06.2013
  • 0
  • 1554










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика