Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
>Главная » 2013 » Апрель » 05

А Н Е К Д О Т

Два бухгалтера составляют (подводят) баланс. Оба порядком запарились - устали. Один спрашивает другого:
- Слушай, а сколько месяцев в году?
Другой, не отрываясь от записей:
- Десять. Без НДС.

05.04.2013
  • 0
  • 701

Предоставление бытовых услуг: перечень на которые необходим патент

Відповідно до ст. 267 Податкового кодексу України платниками збору за провадження деяких видів підприємницької діяльності є суб'єкти господарювання (юридичні особи та фізичні особи - підприємці), їх відокремлені підрозділи, які отримують в установленому порядку торгові патенти та, зокрема, провадять торговельну діяльність у пунктах продажу товарів і діяльність з надання платних побутових послуг за переліком, визначеним Кабінетом Міністрів України.
Ставка збору за провадження торговельної діяльності та діяльності з надання платних послуг встановлюється органами місцевого самоврядування з розрахунку на календарний місяць у відповідному розмірі від мінімальної заробітної плати, установленої законом на 1 січня календарного року, з урахуванням місцезнаходження пункту продажу товарів та асортименту товарів, пункту з надання платних послуг та виду платних послуг. Ставка збору за провадження торговельної діяльності та діяльності з надання платних послуг на території міста Києва затверджені рішенням Київської міської ради від 23.06.2011 року №242/5629 (із змінами та доповненнями).
Для провадження торговельної діяльності, діяльності з на ... Читать дальше »

05.04.2013
  • 0
  • 686

Дарья Люлькович: Как спланировать расходы растущей компании

Дарья Люлькович

Предприниматель, выпускница Babson College

Когда я начинала свою первую затею с экспортом куриных лап в Китай, из-за неопытности и ярого энтузиазма я много думала об инвестициях. Но я не понимала, что важнее инвестиций мой cash flow.

Помнится, был случай, когда в затее с лапами мой инвестор попросил меня составить финансовую модель на год. Причём у меня уже была одна на пять лет, которая являла собой очень красивый файл в Excel с динамичным ростом продаж и полной оторванностью от реального мира. Мне надо было составить новую модель «на коленке», которая была бы уже ближе к жизни, благо у меня появились договорённости с несколькими поставщиками.

В ней самой главной была таблица моего cash flow. Именно на неё смотрел инвестор, потому что именн ... Читать дальше »

05.04.2013
  • 0
  • 944

Нарахування пені при порушенні термінів розрахунків з нерезидентами в гривнях

У журналі «Вісник податкової служби» № 6 за 2013 рік зазначено, що на порушення строків розрахунків з нерезидентами в гривнях поширюються штрафні санкції щодо нарахування пені відповідно до Закону № 185. Чи правомірним буде застосування таких санкцій (пені)?  
   Насамперед наведемо цитату з цієї консультації (стор. 66 згаданого номера журналу):
  
   «Згідно зі ст. 7 Декрету про валютне регулювання у розрахунках між резидентами і нерезидентами в межах торговельного обороту використовуються як засіб платежу іноземна валюта та грошова одиниця України – гривня. Такі розрахунки здійснюються лише через уповноважені банки у порядку, встановленому Нацбанком України.
  
   Статтею 17 Указу № 41/98 визначено, що розрахунки у валюті України за експортно-імпортними операціями здійснюються резидентами України в порядку, передбаченому для розрахунків в іноземній валюті Законом № 185.
  
   Таким чином, норми ст. 4 Закону № 185 щодо нарахування пені за порушення строків розрахунків у сфері ЗЕД розпо ... Читать дальше »

05.04.2013
  • 0
  • 1020










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика