Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
>Главная » 2013 » Март » 26

Оподаткування побічної продукції в сільскому господарстві

В результаті сільскогосподарського виробництва в тваринництві виникає така побічна продукція, як відходи життєдіяльності тварин, що може призвести до забруднення навколішнього середовища. Тому ці відходи треба обкладати екологічним податком. Як ми пам'ятаємо об'єктом і базою оподаткування екологічним податком є обсяг та види відходів.
Податкові органи зазначають, що відповідно до ДК 005-96 відходи від тваринництва включено до групи відходів 01, класифікаційне угруповання 012, коди 0121.2.6.03 "Екскременти,сечовина та гній від худоби" та 0124.2.6.03 "Послід пташиний".  Гній належить до 4 класу небезпечних відходів, тому застосовують ставку 2,93 за 1т. Якщо ці відходи розміщені на відкритих звалищах або водних об'єктах то ставка збору збільшується втричі.
Крім того застосовують корегуючі коефіцієнти в залежності від того де розміщені ці відходи (якщо у межах населеного пункту або на відстані менше 3 км то ставки збільшуються втричі). В 2013 та 2014 р. згідно перехідних положень ПКУ діє ставка 75% від передбачених ставок (тобто мінімальна ставка становить 2,2 грн) проте вона може збільшуватись на вищезазначені коефіцієнти.
Цей податок по сутті не є обтяжли ... Читать дальше »

26.03.2013
  • 0
  • 1201

Строк дії довідки про підтвердження статусу резидента країни

Відповідно до положень п.103.4 ст.103 Податкового кодексу України підставою для звільнення (зменшення) від оподаткування доходів із джерелом їх походження з України є подання нерезидентом з урахуванням особливостей, передбачених пунктами 103.5 і 103.6 цієї статті, особі (податковому агенту), яка виплачує йому доходи, довідки (або її нотаріально засвідченої копії), яка підтверджує, що нерезидент є резидентом країни, з якою укладено міжнародний договір України (далі – довідка), а також інших документів, якщо це передбачено міжнародним договором України.

Положеннями п.103.8 ст.103 Податкового кодексу встановлено, що особа, яка виплачує доходи нерезиденту у звітному (податковому) році, у разі подання нерезидентом довідки з інформацією за попередній звітний податковий період (рік) може застосувати правила міжнародного договору України, зокрема щодо звільнення (зменшення) від оподаткування, у звітному (податковому) році з отриманням довідки після закінчення звітного (податкового) року.

Довідка, яка підтверджує, що нерезидент є резидентом країни, з якою укладено міжнарод ... Читать дальше »

26.03.2013
  • 0
  • 1053

Чем для украинцев может обернуться всеобщее декларирование доходов

C недавних пор жители Швеции могут платить налоги с помощью смс-сообщений. Процедура проста. Гражданин в онлайн-режиме заполняет на сайте налоговой службы декларацию, где указывает свои доходы за год. Инспектор высчитывает из этой суммы количество налогов и отправляет налогоплательщику смс. Если тот согласен с начисленной суммой, в ответ он отправляет смс с подтверждением и затем звонит в банк, пишет Forbes.ua.

Тесно общаться с налоговиками вскоре, возможно, придется и всем украинцам. С 2014 года в стране планируют ввести всеобщее декларирование. Разработкой соответствующего законопроекта сейчас занимается Министерство доходов и сборов (МДС). Цена вопроса — 1 млрд гривен в год. Такую сумму власти планируют получить в бюджет после того, как инициатива заработает.

Близкий к руководству МДС источник утверждает, что разработка документа близка к завершению. Утрясают после ... Читать дальше »

26.03.2013
  • 0
  • 777










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика