Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
Главная » 2013 » Март » 26 » Строк дії довідки про підтвердження статусу резидента країни
09:45
Строк дії довідки про підтвердження статусу резидента країни

Відповідно до положень п.103.4 ст.103 Податкового кодексу України підставою для звільнення (зменшення) від оподаткування доходів із джерелом їх походження з України є подання нерезидентом з урахуванням особливостей, передбачених пунктами 103.5 і 103.6 цієї статті, особі (податковому агенту), яка виплачує йому доходи, довідки (або її нотаріально засвідченої копії), яка підтверджує, що нерезидент є резидентом країни, з якою укладено міжнародний договір України (далі – довідка), а також інших документів, якщо це передбачено міжнародним договором України.

Положеннями п.103.8 ст.103 Податкового кодексу встановлено, що особа, яка виплачує доходи нерезиденту у звітному (податковому) році, у разі подання нерезидентом довідки з інформацією за попередній звітний податковий період (рік) може застосувати правила міжнародного договору України, зокрема щодо звільнення (зменшення) від оподаткування, у звітному (податковому) році з отриманням довідки після закінчення звітного (податкового) року.

Довідка, яка підтверджує, що нерезидент є резидентом країни, з якою укладено міжнародний договір про уникнення подвійного оподаткування, для цілей підтвердження права на застосування положень цього міжнародного договору подається у кожному звітному (податковому) році з урахуванням положень п.103.8 ст.103 Податкового кодексу.

Отже, у разі виплати у 2013 році доходів із джерелом їх походження з України для підтвердження права на отримання переваг відповідного договору про уникнення подвійного оподаткування можна використовувати довідку з інформацією за 2012 рік. Така довідка може застосовуватись до кінця року.

Однак, необхідно мати на увазі, що у разі неотримання зазначеної довідки до закінчення року з січня 2014 року виникне ситуація, коли довідка за 2012 рік вже не може використовуватись згідно з вищезазначеними положеннями Податкового кодексу, а компетентний орган іноземної держави ще не встиг видати довідку за 2014 рік.

Згідно з положеннями п.103.8 ст.103 Податкового кодексу у разі неподання нерезидентом довідки відповідно до п.103.4 цієї статті доходи нерезидента із джерелом їх походження з України підлягають оподаткуванню за законодавством України з питань оподаткування без урахування переваг міжнародного договору.

Джерело: ДПС у Дніпропетровській області

Просмотров: 1055 | Добавил: Pantevg | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика