Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
Главная » 2013 » Июнь » 11 » Звітність з податку на нерухомість при переході права власності протягом року
09:36
Звітність з податку на нерухомість при переході права власності протягом року
У який термін та яка подається податкова декларація (нова звітна, уточнююча) з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, якщо протягом року відбувся перехід права власності на об’єкт оподаткування?

Згідно з пп. 265.7.5 п. 265.7 ст. 265 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) платники податку – юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 01 січня звітного року і до 01 лютого цього ж року подають органу Міндоходів за місцезнаходженням об’єкта оподаткування декларацію за формою, встановленою у порядку, передбаченому ст.46 ПКУ, з розбивкою річної суми рівними частками поквартально.

Щодо новоствореного (нововведеного) об’єкта житлової нерухомості декларація подається протягом місяця з дня виникнення права власності на такий об’єкт.

Форма податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, затверджена наказом Міністерства фінансів України від 25.12.2012 №1408 (далі - Декларація).

Форма Декларації та ст. 50 ПКУпередбачають, що платник податків має право подати уточнюючу податкову звітність.

Примітками 2 та 3 до Декларації передбачено заповнення уточнюючої Декларації при переході права власності на об’єкт житлової нерухомості протягом звітного року.

Відповідно до п.4.10 Методичних рекомендацій щодо приймання та комп’ютерної обробки податкової звітності платників податків в органах ДПС України, затверджених наказом ДПС України від 14.06.2012 №516, визначено, що нова звітна декларація подається платником податків до граничного терміну подання податкової звітності.

Враховуючи зазначене, у разі якщо юридичною особою подано звітну Декларацію, а перехід права власності на об’єкт оподаткування відбувся до 01 лютого, то така особа подає нову звітну Декларацію до закінчення граничного терміну її подання.

У разі, якщо перехід права власності на об’єкт оподаткування відбувся після 01 лютого, то такий платник податків має подати уточнюючу Декларацію протягом місяця з дня переходу права власності на такий об’єкт.

Источник: ДПІ у Подільському районі м. Києва
Категория: Консультации | Просмотров: 748 | Добавил: Pantevg | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика