Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
>Главная » 2013 » Июнь » 11

Миф об эффективности мозговых штурмов

В конце 1940-ых Алекс Осборн, совладелец BBDO, самого передового рекламного агентства на Мэдисон-авеню, решил написать книгу о секретах креативности. Он уже был одним из самых уважаемых людей в индустрии рекламы, поэтому его первая книга Your Creative Power, представлявшая собой смесь научпопа и бизнес-анекдотов, моментально стала бестселлером. Осборн обещал, что следуя его простым советам, читатель удвоит свою креативность.

... Читать дальше »

11.06.2013
  • 0
  • 1088

Легендарные фразы из советских мультфильмов

Старые добрые советские мультфильмы подарили нам всем незабываемое детство и сотни цитат, которые стали крылатыми.

10 июня 1936 года в СССР была создана крупнейшая студия мультипликационных фильмов «Союзмультфильм». Благодаря ей и её мастерам на свет появились легендарные советские мультфильмы «Малыш и Карлсон», «Умка», «Ну, погоди», «Бременские музыканты», «Винни Пух», «Крокодил Гена» и многие другие. Эти мультфильмы — пожалуй, лучшее, что нам досталось от распавшегося СССР. В них можно обнаружить целые залежи эпика, спонтанной мудрости и невероятного остроумия! Искренние, светлые мультфильмы, харизматичные герои которых учили нас жить, сметься, переживать и не унывать.

... Читать дальше »

11.06.2013
  • 0
  • 1005

Регистрировать юрлиц и ФЛП с 1 июля будут те же люди в тех же офисах, Укргосреестр

В ожидании передачи функций по госрегистрации юрлиц и физлиц – предпринимателей лихорадит понемножку и юристов с клиентами, и представителей Регистрационной службы. Дабы пролить немного света на ближайшее будущее такой регистрации сегодня в Укргосреестре состоялся круглый стол по актуальнім вопросам государственной регистрации юрлиц и физлиц-предпринимателей.

С 1 июля функции по госрегистрации юрлиц и физлиц-предпринимателей перейдут от исполнительных комитетов городских советов городов областного значения, районных, районных в городах Киеве и Севастополе госадминистраций к органам Укрг ... Читать дальше »

11.06.2013
  • 0
  • 737

На час відпустки єдинники першої і другої груп, які не мають найманих працівників, звільняються від сплати податку

Платники єдиного податку першої і другої груп, які не використовують працю найманих осіб, звільняються від сплати єдиного податку протягом одного календарного місяця на рік на час відпустки, а також за період хвороби, підтвердженої копією листка (листків) непрацездатності, якщо вона триває 30 і більше календарних днів.

Інформація про період щорічної відпустки і терміни втрати працездатності з обов’язковим додаванням копії листка непрацездатності подається за заявою у довільній формі. Окремого терміну подання заяви щодо періоду щорічної відпустки і терміну втрати працездатності нормами ПКУ для таких платників не передбачено.

Тому, з метою уникнення порушення терміну щодо сплати авансових платежів рекомендується заяву щодо періоду щорічної відпустки подавати до територіального органу Міндоходів до початку відпустки. А заяву щодо терміну втрати працездатності з обов’язковим додаванням копії листка непрацездатності доцільно подавати одразу після закінчення лікарняного.

Нагадаємо, що платники єдиного податку першої і ... Читать дальше »

11.06.2013
  • 0
  • 681

Звітність з податку на нерухомість при переході права власності протягом року

У який термін та яка подається податкова декларація (нова звітна, уточнююча) з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, якщо протягом року відбувся перехід права власності на об’єкт оподаткування?

Згідно з пп. 265.7.5 п. 265.7 ст. 265 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) платники податку – юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 01 січня звітного року і до 01 лютого цього ж року подають органу Міндоходів за місцезнаходженням об’єкта оподаткування декларацію за формою, встановленою у порядку, передбаченому ст.46 ПКУ, з розбивкою річної суми рівними частками поквартально.

Щодо новоствореного (нововведеного) об’єкта житлової нерухомості декларація подається протягом місяця з дня виникнення права власності на такий об’єкт.

Форма податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, затверджена наказом Міністерства фінансів України від 25.12.2012 №1408 (далі - Декларація).

... Читать дальше »

11.06.2013
  • 0
  • 749

Оформлення договору переведення боргу у сфері ЗЕД

Продали товар нерезиденту, який не зможе розрахуватися вчасно. Є інший нерезидент, згодний оплатити. Як правильно оформити договір переведення боргу? Чи можлива така операція у сфері ЗЕД? Чи прийме таку угоду банк, який здійснює валютний контроль за такою операцією?

Відповідно до статей 627, 628 ЦКУ сторони є вільними у виборі виду договору та його умов, а згідно зі статтею 629 цього Кодексу укладений договір є обов'язковим для виконання сторонами.

Основним законом, який регулює питання повернення валютної виручки в Україні та строки для такого повернення, є Закон №185. Але він не містить заборони щодо зміни сторонами істотних умов договору, у т. ч. його ціни, шляхом підписання додаткових угод до нього, форм чи способів виконання зобов'язань між контрагентами тощо.

Зазначений Закон регулює порядок припинення зобов'язань між резидентом та нерезидентом шляхом виконання, зокрема у спосіб, що передбачає покладення виконання зобов'язань на третю особу із заміною сторони у договорі та збережен ... Читать дальше »

11.06.2013
  • 0
  • 2806

Для митного контролю вимагаються лише документи передбачені Митним Кодексом

Особи, які переміщують товари та транспортні засоби комерційного призначення через митний кордон мають надати необхідні документи та відомості

На вимогу митниць Міндоходів для здійснення митного контролю особи, які переміщують товари та транспортні засоби комерційного призначення через митний кордон України чи здійснюють діяльність, контроль за якою покладено на митниці Міндоходів, мають надати необхідні документи та відомості встановлені Митним кодексом України.

Такі документи та відомості, надаються митним органам в усній, письмовій та/або електронній формі. Відомості з офіційних документів, наданих для митного контролю та/або митного оформлення, не потребують додаткового підтвердження.

На письмові запити митниць Міндоходів або з власної ініціативи правоохоронні органи, фінансові установи та інші контролюючі органи України можуть надавати митницям Міндоходів інформацію про наявні відомості, необхідні для здійснення митного контролю.

... Читать дальше »

11.06.2013
  • 0
  • 789










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика