Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
Главная » 2013 » Август » 27 » З 1 вересня на українців чекає обмеження готівкових розрахунків та утилізаційний збір
12:05
З 1 вересня на українців чекає обмеження готівкових розрахунків та утилізаційний збір

З 1 вересня цього року набувають чинності декілька важливих правових актів.

Основні документи і зміни наводить прес-служба Дежпідприємництва.

1. Постанова Нацбанку «Про встановлення граничної суми розрахунків готівкою». Складається з двох пунктів, один з яких стосується бізнесу, інший — потенційних покупців квартир і дорогих авто.

Так, бізнесу НБУ обмежив можливість розрахунків між собою готівкою не більше 10 тис. гривень протягом одного дня. Це обмеження стосується і підприємців, тому ті, хто отримує зарплату, та відносяться до «спрощенців», тепер у разі перевищення 10-тисячного порогу отримуватимуть її частинами.

Крім цього, громадяни не зможуть розраховуватись готівкою за товари або іншу покупку вартістю більше 150 тис. гривень протягом одного дня.

2. Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо сплати екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів та вдосконалення деяких податкових норм».
Тепер до ціни імпортних легкових авто додаватиметься — 5,5 тис. гривень, а до ціни вантажівок і автобусів — 11 тис. гривень. Сума може бути більшою в залежності від об'єму двигуна та строку експлуатації.
3. Постанова КМУ «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2010 р. № 1251 і від 13 березня 2013 р. № 188».

Цей документ передбачає, що тепер всі алкогольні напої та тютюнові вироби будуть маркуватися акцизними марками нового зразка, що, на думку законодавців, забезпечить більш дієву систему боротьби з фальсифікатом і підробками підакцизної продукції та захисту населення від споживання неякісної продукції.

З урахуванням податків ціни на кінцевий продукт можуть підвищитися на 20-25 копійок.

4. Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України у зв’язку з проведенням адміністративної реформи».

Відтепер звіти з єдиного внеску на соціальне страхування подаватимуться до органів Міндоходів. Розмір збору не змінюється.

5. Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо трансфертного ціноутворення».

Податкова матиме можливість контролювати операції з переказу коштів понад 50 млн. гривень з України на рахунки в країнах, де податок на прибуток менше ніж в Україні мінімум на 5%.

Категория: Новости законодательства | Просмотров: 598 | Добавил: Pantevg | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика