Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
Главная » 2013 » Июнь » 20 » Виправити помилку можна лише в таблиці звіту №1ДФ
12:54
Виправити помилку можна лише в таблиці звіту №1ДФ
Як виправити помилки у Податковому розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку за формою №1ДФ?

Пункт 4.4 Порядку №1020 передбачає однаковий порядок виправлення будь-яких помилок, що їх податковий агент припустився під час заповнення таблиці звіту №1ДФ (тобто тієї його частини, в якій наводяться безпосередньо відомості про доходи фізосіб та ПДФО з таких доходів за його наявності). На жаль, порядку виправлення решти помилок просто немає, тож, складаючи звіт №1ДФ, слід дуже уважно заповнювати всі передбачені ним відомості.

Принцип виправлення такий:

Дія 1. Рядок із будь-якими недостовірними відомостями з таблиці звіту №1ДФ, поданого раніше, вилучають.

Дія 2. Якщо потрібно додати відомості про якийсь дохід фізособи, не зазначений у звіті №1ДФ, поданому та прийнятому раніше, додають новий рядок із відомостями про таку фізособу і такий дохід.

Дія 3. Якщо потрібно відкоригувати відомості, зазначені у звіті №1ДФ, поданому та прийнятому раніше, слід виконати дії 1 та 2. Тобто спочатку вилучити рядок з хибними відомостями, а відтак додати новий рядок із правильними.

Тепер розглянемо, як ці дії відображають у звіті №1ДФ. Звітна нова та уточнююча форми звіту №1ДФ подаються на підставі інформації з попередньо поданого звіту і містять інформацію лише щодо тих рядків та реквізитів, які уточнюються:

— для вилучення помилкового рядка (дія 1) потрібно повторити всі графи такого рядка й у графі 9 зазначити «1» — ознаку вилучення рядка (п. 3.9 Порядку №1020);

— для введення нового або пропущеного рядка (дія 2) повністю заповнити всі його графи й у графі 9 зазначити «0» — ознаку введення рядка;

— для заміни одного помилкового рядка іншим (дія 3) вилучити помилковий рядок та ввести рядок із правильною інформацією, тобто повністю заповнити два рядки, один з яких вилучає попередньо внесену інформацію, а другий вносить правильну інформацію. У такому разі у першому рядку в графі 9 зазначається «1» — рядок на вилучення, а в другому — «0» — рядок на введення.


Автор: Быкова Анна
Источник: «Дебет-Кредит»
Категория: Консультации | Просмотров: 1253 | Добавил: Pantevg | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика