Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
Главная » 2014 » Май » 23 » Узагальнююча консультація: оподаткування нерухомості у 2014 році
11:10
Узагальнююча консультація: оподаткування нерухомості у 2014 році

Спеціалісти Центрального офісу з обслуговування великих платників роз’яснили, як сплачувати податок на нерухомість після змін, які приніс «антикризовий закон».

Міністерство доходів і зборів України Наказом від 25 квітня 2014 року №263 затвердило Узагальнюючу податкову консультацію щодо оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Згідно з документом, юридичним особам потрібно перерахувати свої зобов’язання з податку на нерухомість з урахуванням загальної площі об’єктів житлової нерухомості, у т.ч. їх часток, з 1 квітня 2014 року. За І квартал 2014 року перерахунок податкового зобов’язання проводити не потрібно!

Нагадаємо, у зв’язку з прийняттям Закону України №1166 – VII від 27.03.2014 р. з 01.04.2014 р. податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, нараховується виходячи із загальної (а не житлової, як це було раніше) площі об’єктів житлової нерухомості (ст. 265 ПКУ).

Відтак, новоспечена узагальнююча консультація щодо сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, юридичним особам передбачає наступне:

- за І квартал 2014 року перерахунок податкового зобов’язання проводити не потрібно;

- податкові зобов’язання платників податку – юридичних осіб потребують перерахунку з урахуванням загальної площі об’єктів житлової нерухомості, у т.ч. їх часток, з 1 квітня 2014 року;

- за результатами перерахунку пропонується подати не пізніше 30 липня 2014 р. (граничного терміну сплати авансових внесків з такого податку за ІІ квартал 2014 року) уточнюючі декларації. При цьому до уточнюючої декларації платник має право додати доповнення (абзац 2 п. 46.4 ПКУ), в якому слід зазначити, що податкові зобов’язання збільшуються на виконання вимог ст. 265 ПКУ зі змінами, внесеними Законом України N 1166-VII.

Отже, шановні великі платники, зверніть увагу на те, що до затвердження нових форм звітності з податку на нерухомість, платникам податків — юридичним особам у колонці 3 «Житлова площа об’єкта житлової нерухомості» чинної форми декларації та колонці 7 «Житлова площа відповідно до документів, що підтверджують право власності (усього)», колонці 9 «Розмір частки/поділу житлової площі, яка знаходиться у спільній частковій, спільній сумісній власності» додатка до такої декларації пропонується вказувати загальну площу об’єкта житлової нерухомості, у т. ч. його частки. З повним текстом консультації №263 можна ознайомитись на офіційному веб-порталі Міндоходів.

 

Інформаційно - комунікаційнe управління  Міжрегіонального головного управління – 

Центрального офісу з обслуговування  великих платників 

Категория: Новости законодательства | Просмотров: 736 | Добавил: Pantevg | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика