Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
>Главная » 2014 » Май » 23

Про особливості справляння у 2014 році плати за користування надрами

Рекомендації щодо особливостей справляння у 2014 році встановленої Податковим кодексом України (далі - Кодекс) плати за користування надрами для видобування корисних копалин (далі - Плата) в редакції Закону України від 27 березня 2014 року № 1166-VH „Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні” (далі - Закон).

Законом у підпунктах 263.2.1,263.2.2 п. 263.2 ст. 263 Кодексу уточнено визначення об’єкта оподаткування Платою - обсяг товарної продукції гірничого підприємства - обсяг видобутої корисної копалини (мінеральної сировини).

Водночас до платників Платою віднесено землевласників та землекористувачів (крім суб’єктів підприємництва, які відповідно до законодавства зареєстровані як фермерські господарства), що провадять господарську діяльність з видобування підземних вод на підставі дозволів на спеціальне водокористування, та громадян України, іноземців та осіб без громадянства, що в межах наданих їм земельних ділянок, розмір яких перевищує норми, передбачені статтею 121 Земельного коде ... Читать дальше »

23.05.2014
  • 0
  • 810

Узагальнююча консультація: оподаткування нерухомості у 2014 році

Спеціалісти Центрального офісу з обслуговування великих платників роз’яснили, як сплачувати податок на нерухомість після змін, які приніс «антикризовий закон».

Міністерство доходів і зборів України Наказом від 25 квітня 2014 року №263 затвердило Узагальнюючу податкову консультацію щодо оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Згідно з документом, юридичним особам потрібно перерахувати свої зобов’язання з податку на нерухомість з урахуванням загальної площі об’єктів житлової нерухомості, у т.ч. їх часток, з 1 квітня 2014 року. За І квартал 2014 року перерахунок податкового зобов’язання проводити не потрібно!

Нагадаємо, у зв’язку з прийняттям Закону України №1166 – VII від 27.03.2014 р. з 01.04.2014 р. податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, нараховується виходячи із загальної (а не житлової, як це було раніше) площі об’єктів житлово ... Читать дальше »

23.05.2014
  • 0
  • 736

Щодо окремих питань реєстрації платників єдиного податку

З 1 січня 2014 року набрали чинності закони, спрямовані на покращення умов ведення бізнесу в Україні, спрощення процедур реєстрації платників податків, забезпечення вільного і безоплатного доступу суб’єктів господарювання до інформації з державних реєстрів.

Так, Законом України від 24 жовтня 2013 року № 657-VII “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо обліку та реєстрації платників податків та удосконалення деяких положень”(далі – Закон  №657) передбачено:

оприлюднення на-єдиному державному реєстраційному веб-порталі та офіційному веб-порталі Міндоходів даних про реєстрацію суб’єктів господарювання платниками єдиного податку в органах Міндоходів;

відміну свідоцтв платника єдиного податку та забезпечення права платників отримати витяги із реєстру платників єдиного податку в органах Міндоходів.

Із врахуванням змін, внесених до Кодексу, реєстрація платників єдиного податку здійснюється на підставі:

... Читать дальше »

23.05.2014
  • 0
  • 809

Дії платника ПДВ у разі відмови з боку продавця товарів чи послуг надати податкову накладну

У разі відмови продавця товарів/послуг надати податкову накладну або в разі порушення ним порядку її заповнення чи порядку реєстрації в Єдиному реєстрі покупець таких товарів/послуг має право додати до податкової декларації з ПДВ за звітний податковий період заяву із скаргою на такого постачальника. Ця заява є підставою для включення сум податку до складу податкового кредиту. Таке право зберігається за ним протягом 60 календарних днів, що настають за граничним терміном подання податкової декларації за звітний (податковий) період, у якому не надано податкову накладну або порушено порядок її заповнення чи порядок реєстрації в Єдиному реєстрі.

Також, до заяви потрібно додати копії товарних чеків або інших розрахункових документ ... Читать дальше »

23.05.2014
  • 0
  • 674










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика