Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
Главная » 2013 » Август » 2 » Штрафы за нелегальных работников
07:48
Штрафы за нелегальных работников

Які штрафні санкції застосовуються працівниками Міндоходів за не дотримання працедавцем законодавства щодо укладення трудового договору, не оформлення трудових відносин з працівниками (найманими особами)?

Відповідь: У разі виявлення під час перевірки фактів не дотримання працедавцем (податковим агентом) законодавства щодо укладення трудового договору, не оформлення трудових відносин з працівниками (найманими особами), якщо ці дії призвели до порушення таким працедавцем правил нарахування, утримання та сплати в бюджет податку на доходи фізичних осіб, а також порядку подання інформації про фізичних осіб – платників податків, працівники Міндоходів визначають суму податкового зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб.

За результатами розгляду матеріалів перевірки, керівником територіального органу Міндоходів (його заступником) приймаються відповідні податкові повідомлення-рішення про застосування штрафних санкцій, передбачених ст.123 та ст.119 Податкового кодексу України.

Крім цього, за неутримання або неперерахування до бюджету сум податку на доходи фізичних осіб при виплаті фізичній особі доходів, перерахування податку на доходи фізичних осіб за рахунок коштів підприємств, установ і організацій (крім випадків, коли таке перерахування дозволено законодавством), неповідомлення або несвоєчасне повідомлення територіальним органам Міндоходів за встановленою формою відомостей про доходи громадян передбачено притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності згідно зі ст.163 прим. 4 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

У разі встановлення фактів умисного ухилення від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів) винні особи, у порядку визначеному законодавством, притягаються до кримінальної відповідальності, передбаченої ст.212 Кримінальним кодексом України.

Заступник начальника ДПІ у Деснянському районі ГУ Міндоходів у м. Києві Дмитро Карташов

Категория: Консультации | Просмотров: 747 | Добавил: Pantevg | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика