Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
Главная » 2013 » Май » 16 » Що робити з касовим апаратом при відключенні електроенергії?
07:57
Що робити з касовим апаратом при відключенні електроенергії?

В разі відключення електроенергії касир повинен:

1. Підрахувати суму виручки на місці проведення розрахунків (у ящику РРО). Ця сума повинна збігатися з сумою виручки, отриманої за день, відбитої в контрольній стрічці.

2. Вказати на реєстраційній сторінці розрахункової книжки в графі «Почата» дату початку її використання (якщо є незавершена розрахункова книжка, то нову відкривати не потрібно).

3. Записати в корінці першої розрахункової квитанції з відміткою «службове внесення» суму готівки, що знаходиться в ящику РРО на момент відключення електроенергії. 4. Заповнити розділ 3 КУРО, графи 1 — 5: — в графі 1 відбивається номер першого на початок робочого дня фіскального чека; — в графі 2 вказується номер останнього фіскального чека, виконаного перед відключенням електроенергії; — у графі 3 ставиться номер розрахункової книжки, яка використовуватиметься в період відсутності електроенергії; — в графі 4 вказують дату і час початку використання розрахункової книжки; — в графі 5 приводиться серія і номер першої розрахункової квитанції (у корінці цієї квитанції буде зроблений запис «службове внесення»).

4. Після здобуття грошей від покупців касир заповнює розрахункові квитанції. Розрахункова квитанція складається з двох частин: корінець і відривна частина. Відразу заповнюється корінець, а потім відривна частина. При цьому має бути дотримана ідентичність сум, вказаних в корінці і відривній частині.

5. Відривна частина квитанції відділяється від корінця і має бути видана покупцеві не пізніше за завершення розрахункової операції (у момент видачі здачі).

Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПС у Дніпропетровській області

Просмотров: 702 | Добавил: Pantevg | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика