Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
Главная » 2014 » Февраль » 17 » Роз’яснює Міндоходів: як отримати довідку про відсутність заборгованості з ЄСВ
10:22
Роз’яснює Міндоходів: як отримати довідку про відсутність заборгованості з ЄСВ
На вимогу роботодавців, підприємців та самозайнятих осіб органи доходів і зборів проводять звірення сум нарахування та сплати ними єдиного соцвнеску
Для цього платник звертається з заявою в довільній формі щодо отримання довідки про відсутність заборгованості зі сплати ЄСВ до органу доходів і зборів за основним місцем обліку. У заяві обов’язково зазначається найменування установи, до якої подається відповідна довідка.

Контролюючий орган на підставі даних картки особового рахунку платника визначає наявність/відсутність заборгованості зі сплати ЄСВ на дату формування довідки.

Довідка за довільною формою (крім довідки про відсутність заборгованості із сплати ЄСВ у зв’язку з прийняттям рішення про ліквідацію, реорганізацію юридичної особи, припинення підприємницької діяльності фізичною особою) надається платнику ЄВ безоплатно протягом 15 календарних днів (ст. 20 Закону України від 02.10.1996 №393/96-ВР «Про звернення громадян» зі змінами і доповненнями).

Дана норма передбачена частиною 7 ст. 14  Закону України від  8 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» зі змінами та доповненнями.


Джерело: Міністерство доходів і зборів України

Категория: Консультации | Просмотров: 809 | Добавил: Pantevg | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика