Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
Главная » 2014 » Июнь » 25 » Протокол про адмінправопорушення складається на особу, яка відповідає за бухоблік
09:44
Протокол про адмінправопорушення складається на особу, яка відповідає за бухоблік

Якщо штатним розписом підприємства не передбачено посади головного бухгалтера, то протокол про адмінправопорушення складається на особу, на яку покладено ведення бухобліку підприємства

Міндоходів у листі від 23.12.2013 р. №18025/6/99-99-15-01-05-15 відповіло на питання щодо того, чи належить бухгалтер (який не є головним бухгалтером підприємства) до посадових осіб підприємства під час вирішення питання про притягнення до адміністративної відповідальності та повідомило.

Відповідальність за організацію бухгалтерського обліку та забезпечення фіксування фактів здійснення всіх господарських операцій у первинних документах, збереження оброблених документів, регістрів і звітності протягом встановленого терміну, але не менше трьох років, несе власник (власники) або уповноважений орган (посадова особа), який здійснює керівництво підприємством відповідно до законодавства та установчих документів.

За порушення норм чинного законодавства з питань оподаткування для посадових осіб передбачено адміністративну відповідальність згідно з КпАП. Крім того, складається протокол про адміністративне правопорушення як на посадову особу, яка здійснює керівництво підприємством відповідно до законодавства та установчих документів, так і на головного бухгалтера.

При цьому якщо штатним розписом підприємства не передбачено посади головного бухгалтера, то протокол про адміністративне правопорушення складається на особу, на яку покладено ведення бухгалтерського обліку підприємства, складання і подання в установлені строки фінансової звітності.

Джерело:
«Дебет-Кредит»
Категория: Консультации | Просмотров: 753 | Добавил: Pantevg | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика