Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
Главная » 2013 » Март » 18 » Підприємцям на замітку: які документи дають право представникам податкової на перевірку
22:23
Підприємцям на замітку: які документи дають право представникам податкової на перевірку

Працівники податкової служби мають право приступити до проведення документальної виїзної перевірки за умови пред’явлення таких документів:

  • направлення на проведення перевірки, підписане керівником (його заступником) податкового органу та скріплене печаткою;
  • копію наказу про проведення перевірки;
  • службове посвідчення особи, яка зазначені в направленні.

Непред’явлення платнику податків цих документів або пред’явлення зазначених документів, оформлених з порушенням вимог, є підставою для недопущення податківців до проведення документальної виїзної перевірки.

При пред’явленні направлення, платнику податків необхідно в ньому розписатися і вказати своє прізвище, ім’я, по батькові, посаду, дату і час ознайомлення.

У разі відмови платника податків розписатися у направленні на перевірку посадовими особами органу державної податкової служби складається акт, який засвідчує факт відмови. Акт про відмову від підпису у направленні на перевірку є підставою для початку проведення такої перевірки.

Умови та порядок допуску податківців до проведення документальних виїзних та фактичних перевірок визначено статтею 81 Податкового кодексу України.

Джерело: Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПС у Тернопільській області

Просмотров: 668 | Добавил: Pantevg | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика