Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
>Главная » 2013 » Март » 18

Підприємцям на замітку: які документи дають право представникам податкової на перевірку

Працівники податкової служби мають право приступити до проведення документальної виїзної перевірки за умови пред’явлення таких документів:

  • направлення на проведення перевірки, підписане керівником (його заступником) податкового органу та скріплене печаткою;
  • копію наказу про проведення перевірки;
  • службове посвідчення особи, яка зазначені в направленні.

Непред’явлення платнику податків цих документів або пред’явлення зазначених документів, оформлених з порушенням вимог, є підставою для недопущення податківців до проведення документальної виїзної перевірки.

При пред’явленні направлення, платнику податків необхідно в ньому розписатися і вказати своє прізвище, ім’я, по батькові, посаду, дату і час ознайомлення.

У разі відмови платника податків розписатися у направленні на перевірку посадовими особами органу державної податкової служби складається акт, який засв ... Читать дальше »

18.03.2013
  • 0
  • 665

Как и куда частному предпринимателю подавать отчет по ЕСВ в случае изменения места регистрации

Порядок формування платниками звіту до органів Пенсійного фонду України визначається Порядком формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування формування, затвердженим Постановою правління Пенсійного фонду України від 08.10.2010  за  № 22-2,  із змінами,  внесеними згідно з Постановами  Пенсійного  фонду   № 18-1 від 23.06.2011, № 32-3 від 25.10.2011, № 24-1 від 10.12.2012 (далі – Порядок 22-2).
Оскільки фізичні особи – підприємці відповідно Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» №2464-VI є платниками єдиного внеску, то їм необхідно при формуванні та поданні звітності до Фонду  керуватися Порядком 22-2.
Враховуючи вимоги п.3.8 Порядку 22-2 у випадку,  коли фізична особа-підприємець у звітному періоді змінює місцезнаходження, або місце реєстрації, або місце проживання (поза межами територіального обслуговування органу Пенсійного фонду, в якому вона перебувала на обліку), звіт за себе за цей звітний період (з першого до останнього ... Читать дальше »

18.03.2013
  • 0
  • 859










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика