Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
Главная » 2013 » Июль » 3 » Новостворений підприємець: коли і як звітувати про доходи
12:51
Новостворений підприємець: коли і як звітувати про доходи

Відповідно до пп. 177.5 ст. 177 Податкового кодексу України фізичні особи - підприємці подають до територіального органу Міндоходів податкову декларацію за своїм місцезнаходженням за результатами календарного року у строки, встановлені цим кодексом для річного звітного податкового періоду, в якій також зазначаються авансові платежі з податку на доходи. Форма такої декларації та Інструкція щодо її заповнення затверджені наказом Міністерства фінансів України від 07.11.11 №1395.

Річну податкову декларацію підприємцям слід подати протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) року, в якій поряд з доходами від підприємницької діяльності мають зазначатися інші доходи з джерел їх походження з України та іноземні доходи.

Якщо фізична особа – підприємець зареєстрована протягом року в установленому законом порядку або перейшла на загальну систему оподаткування із спрощеної, то така фізична особа – підприємець має подати податкову декларацію про майновий стан і доходи за результатами звітного кварталу, в якому розпочата така діяльність або відбувся перехід на загальну систему оподаткування, у розділі III якої відобразити доходи, отримані нею як фізичною особою – підприємцем від провадження господарської діяльності за період від дати державної реєстрації підприємцем.

Відомості про доходи, отримані фізичною особою – підприємцем від діяльності, яка не пов’язана з підприємницькою, зазначаються  річній Декларації.

Детальніше про це можна дізнатися в «Єдиній базі податкових знань» у підкатегорії 104.09
Категория: Консультации | Просмотров: 797 | Добавил: Pantevg | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика