Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
>Главная » 2013 » Июль » 03

Виписування податкової накладної при отриманні послуг від нерезидента

Особи, які отримують послуги від нерезидентів, у тому числі їх постійних представництв, не зареєстрованих як платники ПДВ у випадку якщо місце надання послуг розташоване на митній території України, мають права, виконують обов'язки та несуть відповідальність, передбачену законом, як платники ПДВ (ст.180 ПКУ).

Отримувач послуг нараховує податок на основну базу оподаткування, визначену ст. 190 Податкового кодексу.

При цьому, такий платник складає податкову накладну із зазначенням суми нарахованого ним податку, яка є підставою для віднесення сум ПДВ до податкового кредиту в установленому порядку.

Податкова накладна складається в одному примірнику і залишається у отримувача послуг (як оригінал).

У верхній лівій частині робиться позначка "Х" поряд з полем "Оригінал видається покупцю" і зазначається тип причини 14 "Виписана покупцем послуг від нерезидента.  Крім того слід відмітити наступні нюан ... Читать дальше »

03.07.2013
  • 0
  • 1040

Новостворений підприємець: коли і як звітувати про доходи

Відповідно до пп. 177.5 ст. 177 Податкового кодексу України фізичні особи - підприємці подають до територіального органу Міндоходів податкову декларацію за своїм місцезнаходженням за результатами календарного року у строки, встановлені цим кодексом для річного звітного податкового періоду, в якій також зазначаються авансові платежі з податку на доходи. Форма такої декларації та Інструкція щодо її заповнення затверджені наказом Міністерства фінансів України від 07.11.11 №1395.

Річну податкову декларацію підприємцям слід подати протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) року, в якій поряд з доходами від підприємницької діяльності мають зазначатися інші доходи з джерел їх походження з України та іноземні доходи.

Якщо фізична особа – підприємець зареєстрована протягом року в установленому законом порядку або перейшла на загальну систему оподаткування із спрощеної, то така фізична особа – підприємець має подати податкову декларацію про майновий стан і доходи за результатами звітного кварталу, ... Читать дальше »

03.07.2013
  • 0
  • 797

Какие ограничения в хозяйственной деятельности предприятий будут устранены с 1 июля 2013 года?

С 1 июля 2013 года вступил в силу Закон Украины "О внесении изменений в некоторые законодательные акты Украины относительно устранения ограничений в осуществлении хозяйственной деятельности" №353-VII. 

Прежде всего, в Закон Украины «Об основных принципах государственного надзора (контроля) в сфере хозяйственной деятельности» внесены изменения, согласно которым обоснованность принятия органом государственного надзора (контроля) некоторых мер реагирования должна быть подтверждена судом. К таким мерам, в частности, относится полная или частичная остановка производства, изготовления или реализации продукции, выполнения работ или предоставления услуг.
03.07.2013
  • 0
  • 924

Когда предпринимательская печать нужна

Фізичні особи-підприємці, у тому числі платники єдиного податку, рішення про використання печатки приймають самостійно в залежності від специфіки діяльності. В Господарському кодексі України, яким визначено особливості статусу громадянина, як суб’єкта господарювання, не міститься вимог щодо обов’язкової наявності печатки у суб’єкта господарювання. 
В той  же час, звертаю Вашу увагу на те, що є окремі випадки, коли фізичній особі – підприємцю все ж таки необхідно буде мати печатку. Наприклад, у разі, якщо фізична особа – підприємець зареєструється як платник ПДВ, то податкову накладну, яку він буде видавати покупцю – платнику ПДВ, такий приватний підприємець зобов’язаний засвідчувати печаткою. 
Крім того, якщо фізична особа – підприємець має найманих працівників, то є окремі види довідок, які видає роботодавець працівнику для пред’явлення в різні органи, які повинні також містити печатку роботодавця. 

... Читать дальше »

03.07.2013
  • 0
  • 664

Двадцатидневный срок с целью возврата излишне/ошибочно уплаченных денежных обязательств согласно ст. 43 НКУ определяется в календарных днях

Министерство доходов и сборов Украины в письме от 10.06.2013 г. № 4620/6/99-99-22-02-04-15 разъяснило нюансы расчета двадцатидневного срока, предусмотренного п. 43.5 Налогового кодекса Украины (далее — НКУ), с целью возврата излишне/ошибочно уплаченных денежных обязательств
... Читать дальше »

03.07.2013
  • 0
  • 741










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика