Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
Главная » 2013 » Ноябрь » 26 » Нові правила заповнення платіжних документів у випадку здійснення бюджетних платежів
11:45
Нові правила заповнення платіжних документів у випадку здійснення бюджетних платежів
Міндоходів своїм наказом від 22.10.2013р. №609 затвердило Порядок заповнення документів на переказ у разі сплати податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску, здійснення бюджетного відшкодування податку на додану вартість, повернення помилково або надміру зарахованих коштів. Насамперед, звертаємо увагу, що новий порядок формування платіжних документів на сплату бюджетних платежів діятимуть з дня офіційного опублікування наказу № 609. Втім, зважаючи на важливість та актуальність теми повідомляємо найсуттєвіші відмінності від порядку заповнення платіжних банківських документів на сплату ЄСВ згідно з вимогами наказу Міністерства фінансів України від 07.07.2012р. № 817.
   
   Найважливішими новаціями у процедурі заповнення платіжних документів на переказ коштів у разі сплати бюджетних платежів є зміна алгоритму заповнення поля „Призначення платежу”, а саме – у полі №3. Раніше у ньому вказувалися реквізити лише в разі сплати зобов’язань за третіх осіб, відтепер, в полі № 3 вказується один з реквізитів:
   
    - код ЄДРПОУ платника податку (у разі здійснення юридичною особою сплати за відокремлений підрозділ друкується код за ЄДРПОУ відокремленого підрозділу, за який здійснюється така сплата);
    - реєстраційний номер облікової картки платника податків - фізособи або серія та номер паспорта громадянина України (у разі відмови від реєстраційного номера);
    - реєстраційний (обліковий) номер платника податків, який присвоюється Міндоходів.
   
   Список кодів видів сплати також зазнав змін. Хоч й найбільш використовувані коди не змінилися, до списку додано нові коди за митними платежами (код 350-359), за податками і зборами (коди 128 та 160), що застосовуються при сплаті грошових зобов’язань, визначених за результатами перевірок.
   
    При заповненні полів не допускаються пропуски (пробіли) між словами та службовими знаками. При наявності будь-яких пробілів (наприклад, між ";" та "ЄСВ") документ на переказ приймається до виконання, але при цьому гроші автоматично зараховуються в якості сплати податків, зборів, єдиного внеску (код 101), незалежно від коду, зазначеного в платіжці.
Категория: Новости законодательства | Просмотров: 873 | Добавил: Pantevg | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика