Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
>Главная » 2013 » Ноябрь » 26

Анулювання свідоцтва платника ПДВ: нагадуємо головні аспекти

ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві повідомляє, що згідно із п.183.8 ст.183 р.V Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VI із змінами та доповненнями контролюючий орган відмовляє в реєстрації особи як платника податку, якщо за результатами розгляду реєстраційної заяви та/або поданих документів встановлено, що особа не здійснює постачання товарів/послуг або не відповідає вимогам, визначеним ст.180, п.181.1 ст.181, п.182.1 ст.182 та п.183.7 ст.183 Податкового кодексу України, або якщо існують обставини, які є підставою для анулювання реєстрації згідно із ст.184 Податкового кодексу України.

Так за наявності підстав, що зазначені в п. 184.1 ст. 184 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VI із змінами і доповненнями анулювання реєстрації платника податку, яка проводиться шляхом виключення з реєстру пла ... Читать дальше »

26.11.2013
  • 0
  • 1108

Нові правила заповнення платіжних документів у випадку здійснення бюджетних платежів

Міндоходів своїм наказом від 22.10.2013р. №609 затвердило Порядок заповнення документів на переказ у разі сплати податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску, здійснення бюджетного відшкодування податку на додану вартість, повернення помилково або надміру зарахованих коштів. Насамперед, звертаємо увагу, що новий порядок формування платіжних документів на сплату бюджетних платежів діятимуть з дня офіційного опублікування наказу № 609. Втім, зважаючи на важливість та актуальність теми повідомляємо найсуттєвіші відмінності від порядку заповнення платіжних банківських документів на сплату ЄСВ згідно з вимогами наказу Міністерства фінансів України від 07.07.2012р. № 817.
   
   Найважливішими новаціями у процедурі заповнення платіжних документів на переказ коштів у разі сплати бюджетних платежів є зміна алгоритму заповнення поля „Призначення платежу”, а саме – у полі №3. Раніше у ньому вказувалися реквізити лише в разі сплати зобов’язань за третіх осіб, відтепер, в полі № 3 вказується один з реквізитів:< ... Читать дальше »

26.11.2013
  • 0
  • 874

Фактическая проверка: особенности проведения

Фактическая проверка проводится в присутствии должностных лиц проверяемого субъекта. Более того, данная проверка проводится двумя и более должностными лицами контролирующего органа
   
   Фактической считается проверка, которая осуществляется по месту фактического осуществления налогоплательщиком деятельности, расположения хозяйственных или других объектов права собственности такого плательщика. Такая проверка осуществляется органом Миндоходив по вопросам соблюдения порядка осуществления расчетных операций, ведения кассовых операций, наличия лицензий, патентов, свидетельств, производства и оборота подакцизных товаров, соблюдения работодателем законодательства о заключении трудового договора, оформление трудовых отношений с работниками.
   
   Фактическая проверка осуществляется без предупреждения налогоплательщика (лица).
   
   Начать фактическую проверку вправе должностные лица органов Миндоходов при предъявлении или направления (в отдельных случаях) следующих документов:
   
   - направле ... Читать дальше »

26.11.2013
  • 0
  • 807










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика