Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
Главная » 2013 » Август » 28 » Накладні яких не вистачало при перевірці можна по отриманні знову включити до податкового кредиту
10:07
Накладні яких не вистачало при перевірці можна по отриманні знову включити до податкового кредиту
Чи має право платник ПДВ поновити ПК з ПДВ після отримання від постачальників оригіналів податкових накладних, якщо під час документальної перевірки суми ПДВ було виключено зі складу податкового кредиту за податковими накладними які на момент перевірки були відсутніми (були в копіях)?

За загальним правилом ПК з ПДВ звітного періоду складається з сум податків, нарахованих (сплачених) платником податку за ставкою, встановленою п. 193.1 ПКУ, протягом такого звітного періоду у зв'язку з:

•придбанням або виготовленням товарів (у тому числі при їх імпорті) та послуг з метою їх подальшого використання в оподатковуваних операціях у межах господарської діяльності платника податку; 

•придбанням (будівництвом, спорудженням) основних фондів (основних засобів, у тому числі інших необоротних матеріальних активів та незавершених капітальних інвестицій у необоротні капітальні активи), у тому числі при їх імпорті, з метою подальшого використання в оподатковуваних операціях у межах господарської діяльності платника податку.

Підтвердженням права на ПК є ПН або її замінники (додатково див.п.201.11 ПКУ). В будь-якому разі первинні документи мають бути вірно оформленні аби на їх підставі ПК з ПДВ був включений до складу показників звітного періоду.

У випадку, коли на момент перевірки ПН були в копіях, але вони були включені до ПК звітного періоду, штрафу за недоплату в бюджет не уникнути. Але...

  Але право на ПК по операції зберігається за покупцем протягом 365 календарних днів з дати складання податкової накладної, тому не буде проблематично включити такий ПДВ собі на підставі оригіналів ПН вже в наступних після податкової перевірки періодах.


Автор: Кловская Юлия
Источник: «Дебет-Кредит»
Категория: Консультации | Просмотров: 681 | Добавил: Pantevg | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика