Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
Главная » 2015 » Январь » 12 » Нагадуємо!! До 26 січня необхідно подати звіт до фонду соціального страхування від нещасних випадків
10:53
Нагадуємо!! До 26 січня необхідно подати звіт до фонду соціального страхування від нещасних випадків

Нагадуємо, що на виконання статті 45 Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності» страхувальники один раз на рік до 25 січня року, наступного за звітним, подають до робочих органів виконавчої дирекції Фонду за місцезнаходженням (місцем проживання) відомість розподілу чисельності працівників, річного фактичного обсягу реалізованої продукції (робіт, послуг) за видами економічної діяльності (далі – відомість розподілу) за минулий календарний рік.
   
   Робочими органами виконавчої дирекції Фонду щорічно, на підставі відомості розподілу, здійснюється перегляд з початку поточного року належності страхувальника до класу професійного ризику виробництва за його основним видом економічної діяльності.
   
   Порядок заповнення звіту наступний:
   
   1. У графах 1 і 2 потрібно вказати коди видів економічної діяльності та їх назви за національним класифікатором України ДК 009:2010 «Класифікація видів економічної діяльності».
   
   2. У графі 3 вказуємо середньооблікову кількість працівників за кожним видом діяльності (розраховується згідно з Інструкцією зі статистики кількості працівників, затвердженої наказом Державного комітету статистики України від 28.09.2005 р. N 286).
   
   3. Питома вага працівників за кожним видом діяльності (графа 4) розраховується шляхом ділення показника графи 3 конкретного виду діяльності на число, вказане в рядку «Усього» графи 3. Отриманий показник множимо на 100%.
   
   4. Графа 5 — відображається обсяг реалізованої продукції (робіт, послуг) за кожним видом діяльності в тисячах гривень з одним десятковим знаком.
   
   5. Питому вагу реалізованої продукції (робіт, послуг) в розрізі окремих видів діяльності розраховуємо за аналогією з питомою вагою працівників.
   
   Оскільки 25 січня 2015 року припадає на вихідний день, відомості розподілу за результатами роботи за 2014 рік подаються страхувальниками до 26 січня 2015 року.
   
   Відомість розподілу чисельності працівників, річного фактичного обсягу реалізованої продукції (робіт, послуг) за видами економічної діяльності (далі - відомість розподілу) за 2014 рік подається за формою згідно з додатком 3 до Порядку віднесення страхувальників до класу професійного ризику виробництва з урахуванням виду їх економічної діяльності та проведення перевірок достовірності поданих страхувальниками відомостей про види економічної діяльності (у тому числі основний), затвердженого постановою правління Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України (далі - Фонд) від 30 листопада 2010 року за №30, зареєстрованою в Міністерстві юстиції України 24 грудня 2010 року за №1337/18632.
   
   Страхувальники мають право надіслати відомость розподілу робочому органу виконавчої дирекції Фонду поштою з повідомленням про вручення згідно з Порядком оформлення поштових відправлень з вкладенням матеріалів звітності, розрахункових документів і декларацій, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 28.07.1997 № 799 (із змінами). У разі надсилання відомості розподілу поштою вона вважається поданою у день отримання відділенням поштового зв'язку від страхувальника поштового відправлення із відомістю розподілу.
   
   Також повідомляємо, що відповідно до статті 52 Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності» за несвоєчасне інформування Фонду соціального страхування від нещасних випадків про річний фактичний обсяг реалізованої продукції (робіт, послуг) страхувальник притягується до відповідальності згідно із законом.
   

Категория: Консультации | Просмотров: 7273 | Добавил: Pantevg | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика