Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
Главная » 2013 » Июль » 11 » Як виправити помилку щодо неправильного коду УКТ ЗЕД у податковій накладній
10:38
Як виправити помилку щодо неправильного коду УКТ ЗЕД у податковій накладній

Підприємство придбавало планшети у різних контрагентів-постачальників на території України. У податкових накладних одного постачальника було зазначено код УКТ ЗЕД 8517 12 00 00 «Телефонні апарати для сотових мереж зв’язку та інших бездротових мереж зв’язку», іншого — код УКТ ЗЕД 8471 30 00 «Машини автоматичного оброблення інформації портативні масою не більш як 10 кг, що мають принаймні центральний блок оброблення інформації, клавіатуру та дисплей». Постало запитання, як виправити помилку щодо неправильного коду УКТ ЗЕД у податковій накладній.

Законом України від 07.07.2011 р. № 3609-VI «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо вдосконалення окремих норм Податкового кодексу України» набрала чинності норма щодо зазначення у податковій накладній для підакцизних товарів та товарів, увезених на митну територію України, обов’язкового реквізиту — коду товару згідно з УКТ ЗЕД.

Відповідно до пп. 6.3 п. 6 Порядку заповнення податкової накладної, затвердженого наказом Мінфіну України від 01.11.2011 р. № 1379 (далі — Порядок № 1379), податкова накладна, виписана з порушенням порядку її заповнення, не дає права покупцю на віднесення сум ПДВ до податкового кредиту.

Підпунктом 12.3 п. 12 Порядку № 1379 встановлено, що у разі постачання підакцизних товарів та товарів, ввезених на митну територію України, на всіх етапах постачання таких товарів/послуг у податковій накладній заповнюється графа 4 — код товару згідно з УКТ ЗЕД.

Щодо додатка 2 до податкової накладної «Розрахунок коригування кількісних і вартісних показників до податкової накладної», то його виписують у разі здійснення коригування сум податкових зобов’язань відповідно до ст. 192 Податкового кодексу (п. 18 Порядку № 1379), а саме: якщо після постачання товарів/послуг здійснюється будь-яка зміна суми компенсації їх вартості, включаючи наступний за постачанням перегляд цін, перерахунок при поверненні товарів/послуг особі, яка їх надала, або при поверненні постачальником суми попередньої оплати товарів/послуг, суми податкових зобов’язань і податкового кредиту постачальника та отримувача підлягають відповідному коригуванню.

У разі здійснення коригування сум податкових зобов’язань за операціями з постачання підакцизних товарів і товарів, увезених на митну територію України, у графі 4 розрахунку коригування зазначається код таких товарів згідно з УКТ ЗЕД (п. 23 Порядку № 1379). Крім того, чинною формою розрахунку коригування кількісних і вартісних показників до податкової накладної не передбачено граф, у яких відображається коригування кодів УКТ ЗЕД, неправильно зазначених у податкових накладних.

Источник: Вісник податкової служби

Категория: Консультации | Просмотров: 1784 | Добавил: Pantevg | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика