Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
Главная » 2013 » Май » 3 » Як стати аудитором?
12:43
Як стати аудитором?
Для початку нагадаємо, що аудиторська діяльність регулюється ст. 362 Господарського кодексу, Законом про аудит та іншими нормативно-правовими актами. Не кожна фізособа може стати аудитором. Для того, щоб здобути це почесне звання треба виконати цілий ряд умов, а саме:
 1. Мати вищу економічну або юридичну освіту, документ про здобуття якої визнається в Україні, тобто якщо ви одержали освіту десь за кордоном, не факт, що ви станете аудитором в Україні.
 2. Окрім освіти треба мати ще необхідні знання з аудиту, обліку, фінансів, економіки, господарського права.
 3. Треба також мати досвід роботи не менше трьох років підряд на посадах: ревізора, бухгалтера, юриста, фінансиста, економіста або помічника аудитора.

Якщо всі ці умови виконуються можна іти здавати іспит за програмою, яка затверджується Аудиторською палатою України.  Після успішного складання іспиту видається сертифікат, який підтверджує право займатися аудиторською діяльністю. Аудитор може займатися своєю діяльністю самостійно, або об'єднуватися з іншими аудиторами у спілки з дотриманням вимог законодавства. >Аудитор має право займатися аудиторською діяльністю лише після внесення його як ФОП або юридичної особи (аудиторської фірми) у реєстрі аудиторських фірм та аудиторів.
Аудиторам забороняється займатися іншими видами підприємницької діяльності, але не забороняється отримувати пасивні доходи ( дивіденди або доходи від інших корпоративних прав).
Якщо аудитор вирішив зареєструватися як Фізична особа-підприємець, то йому забороняється перебувати на спрощенній системі оподаткування, якщо він реєструється як юридична особа, то вибирати за якою системою оподаткування працювати він може без обмежень.

Автор: Пискун Антон

<
Просмотров: 1290 | Добавил: Pantevg | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика