Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
Главная » 2013 » Ноябрь » 7 » Если вам затопили квартиру. Образец искового заявления и претензии
17:02
Если вам затопили квартиру. Образец искового заявления и претензии


Адреса: 
Телефон:

 

Позивач: ____________________

який проживає за адресою _______________,

поштовий індекс ________

Тел. ________________

Відповідач: ___________________

який проживає за адресою: ______________,

поштовий індекс ________

 


Ціна позову: 3450 гр.

Позовна заява про відшкодування майнової і моральної шкоди,

завданої внаслідок затоплення квартири

Я проживаю у приватизованій (1-2-х,3-х,4-х кімнатної) квартирі № ____, яка розташована на другому поверсі п’ятиповерхового будинку №___ по вул. ______________ у м. Одеса.
Поверхом вище, у квартирі №____ по вул. ____________, проживає відповідач ________ (П.І.Б. відповідача).
__________ 2012 року, в той час коли я знаходився на роботі, мою квартиру було затоплено водою.
Затоплення сталося з вини відповідача, який забув закрити водопровідний кран на кухні своєї квартири, що підтверджується доданим до заяви актом комісії житлово-експлуатаційної організації.
Внаслідок затоплення були пошкоджені стелі, стіни та підлога в кухні, коридорі і спальній кімнаті моєї квартири, у зв’язку з чим вона потребує ремонту, вартість якого за висновком спеціалістів складає 1250 гр., що підтверджується доданим до заяви дефектним актом від «___» ________ 2012 року, а також належні мені речі, які знаходилися у квартирі під час затоплення:
- шафа вартістю - 250 гр.,
- кольоровий телевізор «Samsung» - 1500 гр.,
- палац 4 м. х 4 м. - 150 гр.,
- ковдра 2 м. х 3 м. - 125 гр.,
- ковдра 2 м. х 3 м. - 125 гр., загальною вартістю 2200 грн. 
Крім майнової мені було заподіяно також і моральну шкоду, яку я оцінюю в 3000 гр. Вона полягає у душевних стражданнях, яких я зазнав у зв’язку із знищенням і пошкодженням мого майна та з настанням без комфортного становища у квартирі.
Добровільно відшкодувати завдану мені шкоду відповідачка відмовилася.
У відповідності з ч. 1 ст. 1166, ч. 1 ст. 1167 Цивільного кодексу України майнова і моральна шкода, завдана фізичній особі, відшкодовується в повному обсязі особою, яка її завдала, якщо вона не доведе, що шкода завдана не з її вини.
Зазначені мною обставини зможуть підтвердити Іванов В.В., Петров В.В., Сідоров В.В, та інші свідки.
На підставі викладеного й у відповідності із ст. ст. 16, 23, ч. 1 ст. 1166, ч. 1 ст. 1167, ст. 1192 ЦК України, керуючись ч. 1 ст. 88, п. 5 ч. 6 ст. 130 ЦПК України

ПРОШУ:

1. Стягнути з ____(П.І.Б. відповідача) на мою користь майнову шкоду в сумі 3450 гр. і моральну шкоду в сумі 3000 гр., завдану мені внаслідок затоплення квартири. 
2. Стягнути з відповідача на мою користь судові витрати.
3. Під час попереднього судового засідання вирішити питання про виклик до суду свідків:
- __________________(П.І.Б.), який проживає за адресою: ______________(адреса свідка).

Додатки:

1. Копія свідоцтва про право власності на житло.
2. Копія плану квартири (технічний паспорт).
3. Копія акту про аварію, залиття житлово-експлуатаційної організації.
4. Копія кошторису відновного ремонту квартири.
5. Довідка з місця проживання відповідача.

6. Копія дефектного акту 
6. Квитанція про сплату судового збору.
7. Копія позовної заяви.

18 сентября 2013. _____________

Примітка:

У будь-якому випадку вимагайте у житлово-експлуатаційної організації скласти акт про залиття, аварію в якому обов’язково повинна бути вказана причина аварії, отримайте на руки копію цього акту. На підставі акту складається відповідний документ (дефектний акт), в якому повинні бути вказані ремонтні роботи, які слід провести у затопленій квартирі (побілити стелі, замінити паркет тощо). До цього документу додається кошторис (на підставі якого виділяються кошти на ремонт).

ЗАТВЕРДЖУЮ

Начальник ЖЕО ____________________

(прізвище, ініціали)

М. П.

 

АКТ

про залиття, аварію, що трапилась на системі центрального опалення, гарячого водопостачання (або холодного водопостачання)

"___" ____________ 2012 року

м. _______

 

Ми, що нижче підписалися, комісія у складі:

головного інженера виконавця послуг ________________________________ - голови

(прізвище, ініціали)

комісії, майстра технічної дільниці ____________________, майстра ремонтної дільниці ___________________, слюсаря-сантехніка (слюсаря-електрика) ____________, представників організації, яка відповідно до укладеної угоди обслуговує внутрішньобудинкові системи опалення та гарячого водопостачання, представника власника будинку, будинкового комітету склали цей акт про те, що "___" ____________ 200_ року в будинку N ____ на вул. (просп., бульв.) _____________ на горищі, у кв. N ___, у підвалі трапилось залиття, аварія на системі центрального опалення (гарячого водопостачання,

(необхідне підкреслити)

рушникосушарці), ____________________________________________________________________

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

(описується, що трапилось і які наслідки (що залито, які обсяги робіт, які ушкодження, які речі ушкоджено))

Причиною залиття, аварії, що трапилась на системі ЦО, ГВС (або ХВП), є

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________________(чітко зазначити причини, а саме несанкціоноване втручання мешканців кв. N ___ у роботу системи (заміна радіаторів, трубопроводів, вентилів, рушникосушарок тощо), незадовільне технічне обслуговування систем, передчасний вихід з ладу радіаторів опалення, трубопроводів, вентилів,гнучких підводок та ін.)

Висновки і рекомендації комісії __________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

(надаються висновки про те, що необхідно зробити, хто заподіяв шкоду та ін.)

 

Члени комісії:

__________________________

З актом ознайомлені мешканці квартир:

__________________________

(підписи)

 

N __________________________

 

N __________________________

(підписи)

 

 




Адреса: 
Телефон:

 

ПРЕТЕНЗІЯ

З "__»_________2000 р. я мешкаю (є власником квартири) в будинку, що обслуговується вашою організацією (ордер від ____ № ____ або Договір про приватизацію або договір купівлі продажу від _______№_______).

Будучи виконавцем експлуатаційних і ремонтних послуг, ваша організація зобов’язана надавати мені послуги, що відповідають „Порядку визначення нормативних витрат житлово-експлуатаційних організацій, пов’язаних з утриманням будинків і прибудинкових територій» та повинні відповідати вимогам Закону України «Про житлово-комунальні послуги».

Я свої зобов’язання виконую - регулярно і своєчасно сплачую платежі за послуги з утримання і експлуатації житлового фонду.

Ваша організація свої обов’язки виконує неналежним чином. Це виявилося у тому, що (вказати причину, наприклад, не усувається протікання даху).

Вказані порушення суперечать "Правилам користування приміщеннями житлових будинків і прибудинковими територіями» і призводять до псування особистого майна моєї квартири та п. 2.7 ст. 21 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» .

Відповідно до п. 2.7 ст. 21 Закону «про житлово-комунальні послуги» виконавець повинен утримувати в належному технічному стані, здійснювати технічне обслуговування та ремонтвнутрішньобудинкових мереж, вживати заходів щодо ліквідації аварійних ситуацій, усунення порушень якості послуг у терміни, встановлені договором та/або законодавством.

На підставі викладеного і керуючись Законом України «Про житлово-комунальні послуги»,"Правилами користування приміщеннями житлових будинків і прибудинковими територіями» (Наказ Державного комітету України з питань житлово-комунального господарства №76 від 17.05.2005р.), Законом України "Про захист прав споживачів», Законом України "Про звернення громадян»,

ПРОШУ:

- у термін до (вказати термін) силами й засобами вашої організації безоплатно усунути вказані недоліки, виконавши такі роботи (вказати які саме);

- скласти акт про протікання перекриттів (стелі) з вини ЖЕК (зважаючи на відсутність здійснення з боку останнього відповідного своєчасного обслуговування);

- у термін до (вказати термін) усунути заподіяні збитки (відремонтувати стелю у квартирі за рахунок ЖЕК) або відшкодувавши вартість (вказати суму).

Відповідь прошу направити на мою адресу у письмовій формі у встановлений законодавством термін.

У разі відхилення моєї претензії або її ігнорування, буду вимушений звернутися у відповідні державні компетентні органи і суд для відновлення своїх порушених прав з віднесенням усіх витрат на ваш рахунок.

Пропоную вирішити питання, не доводячи справу до суду.

18 сентября 2013 ________________

Категория: Юридические вопросы | Просмотров: 4236 | Добавил: Pantevg | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика