Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
Главная » 2013 » Апрель » 16 » Что делать единщику-третьегруппнику при изменении видов деятельности
08:34
Что делать единщику-третьегруппнику при изменении видов деятельности

Яким чином ФОП - платник ЄП, віднесена до третьої або п’ятої групи, може внести зміни до видів господарської діяльності, які зазначені у раніше виданому свідоцтві платника ЄП?

Відповідь: Законом України від 24 травня 2012 року № 4834-VI «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення деяких податкових норм», який набрав чинності з 01 липня 2012 року, внесено зміни до ст.299 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ).

 Відповідно до п.299.11 ст. 299 ПКУ у свідоцтві фізичної особи – підприємця - платника єдиного податку третьої та п’ятої груп зазначаються такі відомості:

  •  найменування суб’єкта господарювання, прізвище, ім’я, по батькові фізичної особи - підприємця, реєстраційний номер облікової картки платника податків (ідентифікаційний номер) або серія та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання в установленому порядку відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків);
  •  дані документа, що підтверджує державну реєстрацію фізичної особи - підприємця відповідно до закону;
  •  податкова адреса суб’єкта господарювання;
  •  місце провадження господарської діяльності;
  •  дата (період) обрання або переходу на спрощену систему оподаткування;
  •  ставка єдиного податку та група платника податку;
  •  дата виписки свідоцтва.
 Отже, з 01 липня 2012 року згідно з положеннями ПКУ види господарської діяльності не зазначаються у свідоцтві платника єдиного податку для фізичних осіб – підприємців - платників єдиного податку третьої та п’ятої груп.
 Враховуючи зазначене, платникам єдиного податку третьої та п’ятої груп до раніше виданого свідоцтва платника єдиного податку не потрібно вносити зміни щодо видів господарської діяльності.
 З метою зміни видів господарської діяльності платнику єдиного податку (третьої та п’ятої груп) слід звернутися до державного реєстратора за місцем проживання фізичної особи – підприємця.

 

Міндоходів

Просмотров: 724 | Добавил: Pantevg | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика