Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
>Главная » 2013 » Апрель » 16

Подтверждение информации о неполном рабочем дне сотрудников

Согласно ст. 3 Закона об оплате труда минимальная заработная плата — это законодательно установленный размер заработной платы за простой неквалифицированный труд, ниже которого не может осуществляться оплата за выполненную работником месячную, а также почасовую норму труда (объем работ).
   
   При этом работа на условиях неполного рабочего времени не влечет за собой никаких ограничений трудовых прав работников. В ст. 56 КЗоТ определено, что по соглашению между работником и собственником (или уполномоченным им органом) может устанавливаться неполный рабочий день (неделя), причем как при приеме на работу, так и впоследствии. В некоторых случаях собственник или уполномоченный им орган обязан устанавливать неполный рабочий день или неполную рабочую неделю по просьбе определенных категорий работников: беременных женщин; женщин, которые имеют детей в возрасте до 14 лет или ребенка-инвалида, в том числе, который находится на ее попечении, или осуществляют уход за больным членом семьи согласно медицинскому заключению.
   
   В соответствии с ч. 2 ст. 56 КЗоТ оплата труда при неп ... Читать дальше »

16.04.2013
  • 0
  • 984

Что делать единщику-третьегруппнику при изменении видов деятельности

Яким чином ФОП - платник ЄП, віднесена до третьої або п’ятої групи, може внести зміни до видів господарської діяльності, які зазначені у раніше виданому свідоцтві платника ЄП?

Відповідь: Законом України від 24 травня 2012 року № 4834-VI «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення деяких податкових норм», який набрав чинності з 01 липня 2012 року, внесено зміни до ст.299 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ).

 Відповідно до п.299.11 ст. 299 ПКУ у свідоцтві фізичної особи – підприємця - платника єдиного податку третьої та п’ятої груп зазначаються такі відомості:

... Читать дальше »

16.04.2013
  • 0
  • 727

Курсові різниці і річна декларація з податку на прибуток

Положеннями п. 57.1 ПКУ, з урахуванням внесених до нього змін, передбачено подання для більшості платників податку на прибуток лише річної податкової декларації з податку на прибуток підприємства (певні винятки встановлені у цьому ж пункті ПКУ). 
   Таким платникам з цього року непотрібно подавати декларацію за звітні (податкові) періоди: календарний квартал, півріччя та дев'ять місяців.
  
   При цьому податковий облік все одно ведеться в загальному порядку, встановленому ПКУ.
  
   Відповідно до пп. 153.1.3 ПКУ визначення курсових різниць від перерахунку операцій, виражених в іноземній валюті, заборгованості та іноземної валюти здійснюється відповідно до положень (стандартів) бухгалтерського обліку. При цьому прибуток (додатне значення курсових різниць) враховується у складі доходів платника податку, а збиток (від'ємне значення курсових різниць) – у складі витрат платника податку.
  
   Тобто для вирішення поставленого питання слід розглянути норми Положення (стандарту ... Читать дальше »

16.04.2013
  • 0
  • 1410










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика