Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
Главная » 2013 » Май » 17 » Чи мають право органи ДПС відмовити платнику податків у прийнятті звітності на паперових носіях?
11:58
Чи мають право органи ДПС відмовити платнику податків у прийнятті звітності на паперових носіях?
І відразу давайте відкриємо Податковий кодекс і в  п.49.8 ст. 49 прочитаємо, що прийняття податкової декларації є обов’язком органу ДПС. Під час прийняття інспектор перевіряє наявність усіх обов’язкових реквізитів, які передбачені ст. 48 ПКУ. Інші показники в декларації перевірці не підлягають.

Відмова посадової особи органу ДПС не прийняти податкову декларацію з причин, що не зазначено в ст.49 Кодексу, у тому числі вимагати зміну показників декларації, незаконного збільшення податкових зобовязань, подавати звітність в електронному вигляді тощо категорично забороняється.

Якщо податкова декларація заповнена з порушеннями вимог пунктів 48.3 та 48.4 ст. 48 ПКУ, такий орган ДПС на вимогу платника податку повинен надати письмове пояснення про відмову в прийнятті із зазначення причин відмови.

Отже, працівники органів ДПС не мають право відмовити платникам податків у прийнятті звітності на паперових носіях. У разі відмови вони зобовязанні надати мотивоване письмове повідомлення із зазначенням причин.

Просмотров: 818 | Добавил: Pantevg | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика