Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
>Главная » 2014 » Июнь » 20

НЕПОВНИЙ РОБОЧИЙ ЧАС НА ПІДПРИЄМСТВІ

В умовах кризи в якій перебуває економіка України для працедавця інколи дуже важливо скоротити свої витрати, для того щоб залишитися на плаву. І як правило перша стаття витрат на яку він звертає увагу є заробітна плата працівників. Якщо у працівників є робота, то це дуже добре, але якщо немає платити повну ставку якось немає резону.

Тому роботодавець може піти на встановлення скороченого робочого часу і установити працівникам неповний робочий час. Тут є декілька варіантів. Можна встановити неповний робочий тиждень, неповний робочий час, або і то і інше разом.

Тут потрібно не сплутати поняття скороченого і неповного робочого часу (далі НПР). Адже якщо ви встановите скорочений робочий час працівникові прийдеться платити повну ставку. А якщо буде неповний робочий час – то пропорційно відпрацьованому часу. Різницю я сподіваюся ви відчули.

Але не все так просто як здається. Для початку треба досягти згоди між працівником і роботодавцем. А це не завжди може бути легко. Тому є два варіанти розвитку подій.

... Читать дальше »

20.06.2014
  • 0
  • 5171

«Гаряча» телефонна лінія на тему «Обчислення і сплата єдиного соціального внеску»

Нещодавно Міндоходів України спільно з журналом «Вісник Міністерства доходів і зборів України» було проведено «гарячу» телефонну лінію на тему «Обчислення і сплата єдиного соціального внеску». На запитання платників відповідала начальник Управління адміністрування єдиного внеску та методології Департаменту доходів і зборів з фізичних осіб Міністерства доходів і зборів України Світлана Кепіна.
   
   Пропонуємо вашій увазі відповіді на запитання, поставлені під час проведення телефонної лінії.
   
   

Нарахування єдиного внеску на вартість форменого одягу та спецодягу


... Читать дальше »

20.06.2014
  • 0
  • 1878










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика